Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je gazpacho!

Zo maak je gazpacho!

Thuis & wonen
Zo maak je gazpacho!

Gazpacho is een heerlijk koud soepje. Het is een Spaans (voor)gerecht gemaakt van groenten en kruiden, en supermakkelijk om te maken.

Gazpacho maken

Dit heb je nodig: een mes, snijplank, grote schaal, kooklepel, blender of staafmixer. En hieronder de ingrediënten (voor 2 personen), voor op het boodschappenlijstje!

  • 4 tomaten
  • een halve komkommer
  • 1 rode paprika
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 knoflookteentje
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel rode peper (vers of poeder)
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • peper

Het gazpacho stappenplan

  • Snijd de tomaten, komkommer en paprika in stukjes ter grootte van een walnoot. Snijd de basilicum in reepjes. Hak de knoflook en snijd de sjalotjes in blokjes.
  • Doe alles in een grote schaal en meng door elkaar met witte balsamicoazijn, olijfolie, rode peper, suiker, zout en peper. Laat dit 10 minuten rusten (intrekken).
  • Pureer het geheel met een blender of staafmixer. Voeg een beetje water toe als het mengsel te dik is.
  • Breng de gazpacho naar voorkeur op smaak en dien het op in een diepe schaal. Garneer het gerecht met een paar druppels olijfolie, chilipeper en verse balsamicoblaadjes.

Bon appetit!

Lees ook:
Zelf kruidenboter maken
Zo blijven bananen mooi geel
Wat is beter: verse groenten of groenten uit de diepvries?

Shoppen is altijd een goed idee