Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Te gast op een huisfeestje? Dit zijn de regels:

Te gast op een huisfeestje? Dit zijn de regels:

Te gast op een huisfeestje? Dit zijn de regels:

Homeparty’s zijn hip in 2016. Niks is leuker dan een gezellig feestje bij een vriendin thuis. Maar hoe gedraag je je als gast? Met deze tips help je om er een knallend feest van te maken.

  • Neem altijd een klein cadeautje mee voor de gastvrouw. Zorg dat je origineel uit de hoek komt: een fles alcohol is zó saai. Je kan zelf koekjes bakken, of een fijne handcrème kopen in een kleine beautyboetiek. Breng geen bloemen mee. De gastvrouw heeft meestal geen tijd om ze onmiddellijk in een vaas te zetten. Wat je uitgeeft aan het cadeau bepaal je zelf. Liever origineel en goedkoop dan duur en afgezaagd.
  • Als je naar een dinerparty gaat en je volgt een dieet, zeg dat dan van te voren. De gastvrouw kan dan rekening houden met jou en eventueel haar menu aanpassen. Het zou maar jammer zijn als ze door jou de hele week restjes lasagne zou moeten eten. Of niet natuurlijk 😉
  • Overlaad je gastvrouw met complimentjes en bedankjes. Het is heel belangrijk dat ze zich op haar gemak voelt, en weet dat ze het goed doet. Natuurlijk kan ze niet gaan vissen naar complimenten, dus geef ze gewoon uit jezelf.
  • Wees voorzichtig met je telefoon Het lijkt misschien een gewoonte, maar voortdurend zitten te sms’en is heel erg asociaal. Zet je geluid uit of heel stil. Antwoord niet op sms’jes en hou telefoongesprekken kort en formeel.
  • Hou je timing in het oog. Timing is misschien wel het moeilijkste aan gast zijn. Je mag niet te vroeg vertrekken: praat toch tenminste met wat andere gasten, eet iets, loop wat rond. Een half uur blijven is zéker niet te veel. Blijf langs de andere kant ook niet te lang. Als je gastvrouw laat blijken dat de avond op z’n eind loopt, twijfel dan niet om te vertrekken. Niks is zo ergerlijk dan mensen naar huis te moeten sturen.
  • Let op met alcohol. Zorg ervoor dat je niet té dronken wordt, vooral als je weet dat je jezelf niet in de hand kan houden.
  • Volgens de officiële etiquette moet je achteraf een bedankingsbriefje sturen, maar dat is wel heel oubollig. Zet liever alle foto’s van die avond op Facebook, en tag erop los. Stuur de foto’s ook door naar haar! Check wel even op ze er een beetje flatteus op staat – toen jij op jouw laatste huisfeest getagd werd in die ene foto waarop jij dronken ‘Wannabe’ stond te blèren, kon je daar ook niet om lachen.

 

Lees ook:

 

Bron: flair.be