Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gaan we binnenkort betalen voor Facebook?

Gaan we binnenkort betalen voor Facebook?

Thuis & wonen
Gaan we binnenkort betalen voor Facebook?

Betalen voor Facebook, dat zou binnenkort nog wel eens realiteit kunnen worden. Facebook onderzoekt de mogelijkheden van abonnementen en zou nu bezig zijn met een betaalde versie waarbij je geen advertenties meer ziet. Dat laat een bron weten aan persbureau Bloomberg.

Lees ook: Bestellen we binnenkort ons eten gewoon op Facebook?

De afgelopen tijd lag Facebook behoorlijk onder vuur doordat de privégegevens van tientallen miljoenen gebruikers op straat kwamen te liggen en werden misbruikt door Cambridge Analytica. Gebruikers zouden zijn bestookt met politieke advertenties waarmee er geprobeerd werd hun kiesgedrag te beïnvloeden.

Betaalde versie

Facebook heeft al eerder onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een betaalde versie van het social media platform, maar dat is uiteindelijk niets geworden. Volgens de bron wordt er nu opnieuw naar dat plan gekeken.

Volgens Facebook zelf zouden advertenties het mogelijk maken dat iedereen toegang heeft tot het platform. Toch hebben oprichter Mark Zuckerberg en operationeel directeur Sheryl Sandberg het idee van een abonnement nooit uitgesloten. Wie weet dat we binnenkort voor eens en altijd gedag kunnen zeggen tegen (vervelende) advertenties.

Een betaalde versie van Facebook, lijkt jou dat wat?

Bron: Lindanieuws | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee