Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gaan goedkope kamerplanten eerder dood dan dure?

Gaan goedkope kamerplanten eerder dood dan dure?

Gaan goedkope kamerplanten eerder dood dan dure?

In de supermarkt kun je een leuke kamerplant voor een prikkie halen, terwijl je in een tuincentra veel meer voor planten betaalt. Maar van welke plant kun je nou langer genieten? Kun je net zo goed een goedkope plant kopen of gaan de duurdere toch langer mee? Wij hebben het antwoord. 

Dure planten

Het is goed om te weten waarom sommige planten nou zo duur zijn. De Monstera Variegata is erg aan de prijs. Voor één zo’n plant leg je als snel €80,- neer. Waar ligt dat dan aan? Er is op dit moment veel vraag naar deze plant. Daarnaast is hij ook nog moeilijk om te kweken.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Vraag en aanbod

De prijs van de plant heeft dus alles te maken met vraag en aanbod. De Monstera Variegata is erg gewild, maar er zijn er niet veel van verkrijgbaar. Hierdoor kunnen tuincentra een hoge prijs voor zulke planten vragen.

Betere kwaliteit?

We weten nu waar de prijs vandaan komt, maar is de kwaliteit dan ook beter? Het antwoord is: nee. Deze planten kunnen net zo makkelijk doodgaan als iedere andere plant.

Goedkope planten

Maar hoe zit het dan bij kamerplanten die je voor een prikkie bij de supermarkt kan kopen? Deze planten zijn vaak makkelijk te kweken. Daardoor zijn ze in grote aantallen te koop zijn. Vaak zijn deze planten ook minder populair dan de exemplaren die je bij een tuincentrum kan kopen. Hierdoor kunnen supermarkten de prijzen laag houden.

Lees ook
Geen groene vingers? Met een koffiefilter in je bloempot kom je al heel ver

De conclusie

Het antwoord op de vraag ‘gaan goedkope kamerplanten eerder dood dan dure?’ is dus nee. Goedkope planten gaan niet sneller dood dan duurdere.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images