Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit ga jij merken van de nieuwe dienstregeling van de NS

Dit ga jij merken van de nieuwe dienstregeling van de NS

Dit ga jij merken van de nieuwe dienstregeling van de NS

Vandaag gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in en er gaat veel veranderen. Het is zelfs de meest ingrijpende aanpassing van het spoorboekje sinds 2007! Dit zijn de gevolgen voor jou.

De NS heeft de dienstregeling aangepast in grote lijnen is dit wat er anders gaat zijn:

  • Meer treinen vanaf veel stations zoals Utrecht Leidsche Rijn, Groningen en Almere.
  • Kortere reistijd: op een aantal trajecten is de reistijd verkort. Dit is bijvoorbeeld te merken tussen Groningen en Leeuwarden en tussen Den Haag en Eindhoven. Yes!
  • Minder overstappen (hoera!). Een aantal belangrijke bestemmingen krijgen rechtstreekse verbindingen, zoals: van Amsterdam Zuid naar Den Haag Laan van NOI, Den Haag HS, Delft, Schiedam Centrum, Rotterdam Centraal, Rotterdam Blaak en Dordrecht.
  • Minder lang wachten (heel fijn!). Door regelmatigere treinen of betere aansluitingen is de kans groot dat je minder lang hoeft te wachten. Zo sluiten rond Amersfoort de sprinters nu beter aan op de intercity’s waardoor je tot een kwartier minder hoeft te wachten op je trein.

Maar met elk voordeel komen natuurlijk ook nadelen. Zo zul je op sommige treinen juist wat langer moeten wachten. Zo wordt de reistijd tussen Rotterdam en Vlissingen 4 tot 6 minuten langer en ga je van Venlo naar Den Haag dan zul je voortaan in Eindhoven moeten overstappen.

Dit is natuurlijk lang niet alles dat er gaat veranderen. Wil je precies weten hoe jouw treinreis er voortaan uit gaat zien? De volledige nieuwe dienstregeling vind je hier.

Lees ook:

Baby valt in slaap op speelgoedtrein

ZIEN: wat als Disneyprinsessen kinderen hadden?

13 ongemakkelijke momenten die iedere treinreiziger herkent