Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Momenteel thuis aan het werk? Dít zijn de meest herkenbare frustraties in 16 heerlijke gifjes

Momenteel thuis aan het werk? Dít zijn de meest herkenbare frustraties in 16 heerlijke gifjes

Thuis & wonen
Momenteel thuis aan het werk? Dít zijn de meest herkenbare frustraties in 16 heerlijke gifjes

De kans is groot dat je momenteel thuis achter een laptop je werk aan het doen bent door de maatregelen vanwege het coronavirus. Langer uitslapen, geen OV-stress of files, en je eigen lekkere koffie (en koekjes) binnen handbereik. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Maar na een paar dagen kom je helaas ook achter de nadelen van het constant thuis zitten en beginnen de frustraties op te spelen.

Alles in één

Geluk heb je als je op dit moment in je eentje thuis zit. Maar velen van ons moeten een thuiswerkplek delen met partner en kind(eren). Dit betekent dat jouw ‘kantoor’ ook een speelkamer, woonkamer, eetkamer en sportschool is. Én concentreren maar…!

Concentratie

Verstoppertje spelen

“Waar heb ik die pen nou weer gelaten?”, “Ik had hier toch een notitieboekje liggen?”, “Ik val uit, waar is de oplader?!”, Verlangend kijk je uit naar je bureau op kantoor, waar je alles gewoon voor je neus hebt liggen (en niemand er stiekem met jouw spullen vandoor gaat).

Frustratie alles kwijt

Rommelig

Op kantoor ligt alles binnen handbereik, maar is ook alles netjes – misschien niet helemaal vrijwillig – opgeruimd. Nu zweven de tekeningen van je kids en alle notities van je partner op tafel. En je moet niet schrikken als je bij het speuren naar je eigen ‘meuk’ ineens in een uitgespuugd stuk mandarijn en een opgedroogde boterham grijpt. Is het eerste glas toevallig ook al om gegaan?

Frustratie bureau rommelig

Geluidsoverlast

Jij blij dat die langdurige vergaderingen niet kunnen doorgaan nu je thuis zit, komen ze opeens met het idee om alles online te doen. Maar niet alleen jouw bedrijf is zo handig geweest. Je pubers krijgen online les en je lief hangt de hele dag aan de telefoon om zaken te regelen. Geluidsoverlast to the max!

Geluidsoverlast

Sssttt!

Aan de andere kant moet je ook weer muisstil zijn als er iemand in een online vergadering zit. Je krijgt boze blikken als je een kopje koffie wil zetten of als je toevallig even wat uit dat rommelige kastje moet hebben. Je bent bijna te gast in je eigen huis.

Sluipen

Getikt

En of dat gekakel de hele dag nog niet erg genoeg is, is er ook eentje in het gezin bij die dóór het toetsenbord heen wil tijdens het opstellen van een mail.

Typen

Slomer dan sloom

Op kantoor hang je de hele dag aan de kabel, maar nu je daar niet meer bent, moet je het toch echt doen met je eigen Wifi-netwerk. En laten je tieners nou ook net thuiszitten die alle snelheid wegkapen.

Sloom internet

Gehaperd gesprek

Maar niet alleen je zoekopdracht duurt zo lang dat je het maar in een ouderwets woordenboek gaat opzoeken, al die online vergaderingen lopen ook niet zo stroef. “Wat zeg je?”, “Sorry ik liep vast, ik heb het niet meegekregen”, “Hallo, is daar iemand?”.

Luisteren

Rugklachten

Bedrijven zorgen vaak voor (meerdere) grote schermen, een instelbaar bureau én een heerlijke stoel waar je in weg kunt zakken. Thuis zul je het de komende weken moeten doen met een tafel en een eetkamerstoel. Nou leek dat niet zo’n probleem te zijn, totdat je na een paar uur gekreukt opstaat.

Rugklachten

De allerkleinsten

Nou is het vervelend dat de oudste kids het internet massaal gebruiken, maar we hebben het nog niet gehad over de allerkleinsten. Want mama en papa zijn opeens thuis, dus het aandacht vragen gaat de hele dag door. Probeer dan maar eens aan je werk toe te komen.

Baby

De viervoeters

Maar niet alleen kinderen vinden het leuk dat je de hele dag in het huis aanwezig bent. Ook je trouwe viervoeters hebben geen moeite om hieraan te wennen. En jij maar afvragen waarom er opeens allemaal mailtjes vanuit jouw naam zijn gestuurd?

Kat

Tijd voor klusjes

Je bent natuurlijk niet de enige die thuis zit en moet werken. Maar sommige mensen zitten thuis zonder werk, wat betekent dat het tijd is voor klusjes in en rondom het huis. En laten jouw buren nou nét een verbouwing op de planning hebben staan…

Klussen

Frustratie eten

Om al die frustraties dragelijk te maken, verwennen we onszelf maar met chocolaatjes, chips en allerlei andere lekkernijen. De voorraadkast is tenslotte lekker dichtbij (en in veel gevallen dankzij het hamsteren goed gevuld)!

snacks

Pyjamadag

Het nadeel is dan wel weer dat de voorraad snacks sneller opgaat dan je had verwacht. Zonder zitten is absoluut geen optie, dus dan toch maar even snel naar de supermarkt. Helaas had je in gedachten de komende weken je huis niet te verlaten en dat is ook te zien…

Pyjama

Alle frustraties eruit

Deze frustraties zijn niet alleen op jou van toepassing. Zo zal je huisgenoot ook genoeg irritaties hebben en deze allemaal bij jou op je bord gooien, terwijl jij je probeert te focussen op je werk. Waar zit die mute-knop?!

Mute

Roddelen

Na een paar dagen kom je er al achter dat de kantoortuin waar je normaal zit nog zo slecht niet is. Hopelijk kun je snel weer terug naar je collega’s om alle smart van deze vreemde weken met ze te delen.

Roddels

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Giphy, iStock

Shoppen is altijd een goed idee