Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fruitijsjes: zo maak je ze zelf!

Fruitijsjes: zo maak je ze zelf!

Thuis & wonen
Fruitijsjes: zo maak je ze zelf!

Zelf fruitijsjes maken


Is het buiten warm? Tijd om af te koelen met zelfgemaakte fruitijsjes. Voor een tropisch tintje voeg je nog wat kokosmelk toe.

Dit heb je nodig:
– citroen
– 150 g mango
– 150 g frambozen
– 150 g suiker
– kokosmelk
– staafmixer
– zeef
– kom
– ijsvormpjes

Zo maak je het:
Stap 1: Leg alle ingrediënten klaar zodat je meteen kunt beginnen.

Stap 2: Pureer met een staafmixer de frambozen met de helft van het citroensap. Wrijf de frambozenpuree daarna door een zeef. Vang het sap op en gooi de pitjes weg.

Stap 3: Herhaal stap twee met de mango en doe deze in een aparte schaal.

Stap 4: Doe de suiker met 3 el water in een steelpan en zet deze op laag vuur. Los de suiker op zonder dat deze donker kleurt. Laat de suikersiroop afkoelen. Meng de helft van de suikersiroop door de frambozenpuree en de andere helft door de mangopuree.

Stap 5: Voeg aan de frambozen- en mangopuree nog een flinke scheut kokosmelk toe voor een tropisch tintje. Schenk daarna de frambozenpuree en de mangopuree in de vormpjes en vries dit in. Wil je laagjes maken? Schenk dan eerst de ene puree in en vries het in. Zodra de eerste laag hard wordt, kun je er een nieuwe laag  bij schenken. Je kunt zo veel laagjes maken als je wilt.

TIP
In plaats van kokosmelk kun je ook yoghurt of kwark aan de puree toevoegen. En ook ananas, aardbeien, perziken en bramen zijn lekker en goed te gebruiken voor een ijsje.

Beeld: ohhappyday

Shoppen is altijd een goed idee