Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fruit gazpacho

Fruit gazpacho

Thuis & wonen
Fruit gazpacho

Heerlijke fruit gazpacho, gemaakt van kiwi, framboos en galia meloen. Lekker, gezond en heel gemakkelijk te bereiden! Je kunt het serveren als nagerecht of gewoon lekker als fris tussendoortje op een zonnige dag. 

Tijd: 15 min.
Recept voor 1 groot glas of 2 kleine glazen

Dit heb je nodig:

  • 2 kiwi’s
  • 1 bakje frambozen
  • sap van een halve limoen
  • 1 kleine galia meloen
  • scheutje koolzuurhoudend water
  • 1 theelepel honing

Zo maak je het:

Begin met het schillen van de kiwi’s. Pureer de kiwi’s met het theelepeltje honing met een staafmixer of in een keukenmachine. Schep de gepureerde kiwi’s in 2 kleine glazen of in 1 groot glas. Maak de maatbeker schoon voordat je de frambozen pureert. Pureer de frambozen met een scheutje koolzuurhoudend water en schep daarna de gepureerde frambozen voorzichtig op de kiwi’s. Tip: als je niet van pitjes door de frambozen houdt, moet je de gepureerde frambozen door een zeef halen.

Schil als laatste de meloen, haal de pitjes eruit en snijd de meloen in grote stukken. Pureer de meloen met de staafmixer en schep deze voorzichtig op de frambozen. Versier het glaasjes eventueel nog met een schijfje kiwi.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee