Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Frittata uit de oven

Frittata uit de oven

Thuis & wonen
Frittata uit de oven

Als je wat restjes groente over hebt of je hebt geen zin om te koken kan je altijd een frittata maken! Dit keer een frittata uit de oven! Ziet dat er niet heerlijk uit?! 

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • halve broccoli
  • 1 bosui
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • Voor de niet-vegetariers: een handje hamblokjes
  • snufje zout en peper
  • snufje chilipeper
  • stukje geitenkaas

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een pan water op voor het koken van de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli ongeveer 5 minuten. Snijd de bosui in ringen. Meng in een beker de slagroom met de eieren, snufje zout en peper en een snufje chilipoeder. Verdeel de gekookte broccoli over een ovenschaal. Voeg ook de bosui en eventueel de hamblokjes/vegetarische spekreepjes toe. Giet het ei-mengsel over de broccoli en verdeel als laatste een beetje geitenkaas over de frittata. Zet de frittata voor circa 20-22 minuten in de oven.

Ik had toevallig een stuk broccoli en een bosui over. Heb jij bijvoorbeeld wat bloemkool over of een stukje courgette? Dan kun je deze natuurlijk ook in de frittata gebruiken!

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee