Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Frisse salade met mozzarella

Frisse salade met mozzarella

Thuis & wonen
Frisse salade met mozzarella

Deze frisse salade met mozzarella en parmaham is een fijn bijgerecht bij een pasta met tomatensaus, bij een brunch of bij de barbecue. Eet het op een toastje, een blaadje sla (gevouwen tot een taco) een stokbroodje of zo los.

Frisse salade met mozzarella

Voor 2 personen
Tijd: 15 minuten

Dit heb je nodig

  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakken parmaham
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • handje pijnboompitten
  • snufje zout en (zwarte) peper
  • scheutje olie

Zo maak je het

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze bruine plekjes hebben. Laat de mozzarella even uitlekken. Snijd de mozzarella in plakjes en de tomaatjes in tweeën. Verdeel de plakken ham, de mozzarella en de tomaatjes over twee borden. Voeg de pijnboompitten toe. Strooi wat zout en peper en giet een heel klein beetje olie over het geheel.

Tip: als je van deze salade een complete maaltijd wil maken, snijd dan een halve krop ijsbergsla in stukjes. Voeg er ook reepjes paprika en gebakken champignons aan toe. Lekker met warm stokbrood uit de oven.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Zie ook:

 

 

Shoppen is altijd een goed idee