Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wil je eten: zó maak je de geweldige Franse taco’s waarvan TikTok volledig in de ban is

Wil je eten: zó maak je de geweldige Franse taco’s waarvan TikTok volledig in de ban is

Wil je eten: zó maak je de geweldige Franse taco’s waarvan TikTok volledig in de ban is

In Nederland kennen we de Turkse pizza, een kapsalon en stapels tosti’s als ideale anti-katerhappen. Aan dat lijstje kunnen we nu ook de Franse taco toevoegen. Laat je zeker niet afleiden door het Franse gedeelte: we hebben het hier over een vette én allesbehalve chique (maar wel té lekkere) snack. 

De Franse taco

De Franse taco heeft behalve met chique ook weinig te maken met de klassieke Mexicaanse taco’s, een variant die je waarschijnlijk wel kent. In de bekende Zuid-Amerikaanse hap gaat meestal rundvlees of kip, bonen, groente en optioneel wat guacamole en zure room. In een Franse taco kun je echter zo’n beetje alles stoppen wat je hartje begeert.

De tekst gaat verder onder de video.

@h.alima_m✨French Taco’s??✨ ##recipe ##food ##frenchtaco ##moroccan ##طاكوس ##fy ##foryou ##voorjou ##pourtoi ##tacofrancisco ##shrimp♬ Ma werss – Landy

Franse frietjes

Vaste ingrediënten van de variant die het meest voorbijkomt op TikTok – waarop de Franse Taco momenteel een hot item is – zijn echter vlees(vervangers) of garnalen, kaas en – het ‘Franse’ ingrediënt – Franse frietjes. Stiekem is de Franse Taco dus gewoon een soort kapsalon in een tortilla-jasje, maar goed, zéker een goede voor de afwisseling. Gooi alles op een hoop op een tortilla, vouw de hele unit vervolgens strategisch dicht zodat-ie onder de grill transformeert tot een handzame maaltijd en genieten maar.

Lees ook
Makkelijker wordt het niet: deze Nutella-taart maak je met slechts twee (!) ingrediënten

Makkelijk recept

Simpel gezegd is het een kwestie van alles op een hoop op een tortilla gooien en de hele unit vervolgens strategisch dichtvouwen zodat-ie onder de grill transformeert tot een handzame maaltijd. Voor de handigheid leggen we het ook iets uitgebreider uit. Stap 1.) je neemt een grote tortilla (belangrijk). Stap 2.) bak ondertussen de kip, het vlees of de vleesvervanger zoals je normaal ook zou doen Stap 3.) voeg desgewenst nog wat groente toe. Stap 4.) frituur de frietjes. Stap 5.) leg alles (behalve de friet) op de tortilla, voeg eventueel nog wat sla of rauwkost toe en bedek met een laag kaassaus (of strooi er geraspte kaas over). Stap 6.) Leg de friet er bovenop en maak het naar smaak af met bijvoorbeeld tabasco, mosterd of barbecuesaus.

De tekst gaat verder onder de video.

@tacoshakebesanconXXL ? Qui le termine en entier ? ##tacoshakebesancon ##tacoshake ##frenchtacos ##foodlover ##food ##pourtoi ##fyp♬ Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

Lees ook
9 redenen waarom ijs eten hartstikke goed is voor je gezondheid

Smakelijk pakketje

Daarna vouw je de tortilla op als een vierkant. Je brengt de zijkanten samen en vouwt de uiteinden als een soort envelop. Dan leg je de gevouwen tortilla voor een paar minuten onder de grill, totdat de kaas gesmolten is en je grillstrepen ziet. Et voilà! Daar heb je je Franse taco. Niet per se gezond, wel iets wat je ooit geproefd moet hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Viva | beeld: Getty Images