Je bent hier: Home > Thuis > Voor alle foodies, veggies en smulpapen: déze trends komen eraan

Voor alle foodies, veggies en smulpapen: déze trends komen eraan

Thuis
Voor alle foodies, veggies en smulpapen: déze trends komen eraan

Tijdens de jaarlijkse Culiperslunch worden allerlei nieuwe producten en kookboeken gepresenteerd. Dit jaar ontdekten we de volgende smakelijke innovaties, hapjes en drankjes.

The Harbour Club

De vier vestigingen (twee in Amsterdam, één in Rotterdam en één in Vinkeveen) gaan van de doodgewone maandag een speciale dag maken: Fruits de Monday. Voor €30 p.p. kun je je tegoed doen aan kreeft, oesters, king crab en schelp- en schaaldieren. Dat zijn de betere maandagen, als je het ons vraagt. Meer info: theharbourclub.com.

Bites we love

Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks een handje noten te eten, maar dat lukt maar 3% van de Nederlanders. Dat wordt makkelijker met de portieverpakkingen van Bites we love. Een combinatie van noten met bijvoorbeeld pure chocola, chili of geroosterde edamame. Er zijn 4 variaties en de nieuwe, grote stazakken zijn vanaf mei 2019 ook te koop bij je Appie. Meer info: biteswelove.nl.

Augustin’s walnootolie

Deze biologische, ongeraffineerde walnootolie van eerste koude persing, is er in de varianten licht, regulier en intens. Lekker over (vergeten) groenten, of als tafelolie met goed brood en zeezout. Weer eens wat anders dan olijfolie. Bestellen via augustins.nl/winkel.

Nóg lekkerdere veggie frikandel

Snackfabrikant Beckers lanceerde in oktober een 100% vegetarische snacklijn, bestaande uit een kroket, frikandel, minisnacks, bitterballen en een nugget. Nu hebben ze de receptuur van de veggie frikandel verbeterd. En die is het proberen waard.

Biologisch appel-bergamotsap

Bella Berga introduceert dit populaire Italiaanse drankje in Nederland. Bergamot ken je wellicht uit parfums, maar het blijkt ook een cholesterolverlagend effect te hebben. Het proberen waard? Kijk op bellaberga.com voor meer info.

Bouillon

Bone broth was dé foodtrend onder celebs, en nu is de Brox vleesbouillon ook in Nederland verkrijgbaar. Je kunt ‘m zo drinken of als basis gebruiken voor soepen of sauzen, gazpacho, smoothies etc. Meer info: bonebrox.com.

HelloFresh

Klanten van deze foodboxen kunnen nu ook kiezen voor kant-en-klare soep en ambachtelijk brood die alleen nog hoeven worden opgewarmd/afgebakken. Elke week een andere combinatie, zoals pomodorisoep en focaccia. Meer info: hellofresh.nl.

Kevita Kombucha

Kombucha is aan een opmars bezig in Nederland. Deze gefermenterde drank is er nu ook in de smaken pineapple peach, tart cherry en ginger. Meer info bij kevita.com.

Honingtomaten en -ketchup

Honingtomaten zijn volgens Looye Kwekers ‘de allerlekkerste trostomaatjes’, maar dat mag je zelf bepalen. Ook interessant is dat ze er nu ook ketchup van maken, waaraan geen suiker is toegevoegd.

Slurpsoep

De bekende yoghurt- en fruitpureezakjes krijgen een hartig ‘zusje’: Slurp Soep warm je op in de magenetron of in heet water en bevat 160 gram groenten. Het wordt ook nog eens gemaakt in een keuken waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Slim en sociaal, dus. Te koop bij AH, Ekoplaza, Plus of online. Meer info: spoony.nl.

Virgin cocktail

Thomas Henry (van die lekkere tonics) maakt met Cherry Blossom Tonic, vlierbloesemsiroop, limoensap en een takje rozemarijn een heerlijke virgin cocktail. En dat kun jij thuis ook eenvoudig maken, net als een ‘gewone’ gin-tonic met de vele varianten Thomas Henry.

Nieuwe kookboeken

  1. Tsukémono – snelle groentefermentaties uit Japan – Auteur Peter van Berckel geeft ook fermentatieworkshops. Zie hier voor meer info.
  2. Nog eenvoudiger 2 – het nieuwe kookboek van Pascale Naessens verschijnt in september 2019, met nog meer creatieve, eenvoudige gerechten met minimum aan werk. Uitgeverij Lannoo.
  3. Uit de keuken van Fatima – Makkelijke Marokkaanse recepten en andere lekkernijen van Fatima El Irari verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Meer info: uitdekeukenfanfatima.nl.
  4. Inspiratie nodig? Met/zonder gluten (april), Dumplings & Bapao (mei), Vega hapjes easy (juli) en nog veel meer nieuwe kookboeken vind je op becht-boeken.nl.
  5. Masterclass/groente op de BBQ – Julius Jaspers laat met meer dan 35 groentesoorten zien dat je hiermee ook heerlijk kunt barbecueën. Klassiekers als maiskolf met boter, maar ook venkel in zoutdeeg. Liever iets anders? In de Masterclass-serie verschijnen ook Dips (van Ramon Brugman) en Cakes van Rutger van den Broek). Meer info: https://www.uitgeverijcarrera.nl/boeken/.
  6. Amber Rose, de privékok van o.a. Jude Law, Gwyneth Paltrow en Kate Moss heeft een kookboek uit: Fresh (verschijnt 24 april). De beroemde chefkok Jean Beddington lanceert op 29 mei haar Bouillon, in juli verschijnt De kunst van no-waste, voor iedereen die minder wil verspillen, en in september Tokyo culinair, voor iedereen met Aziatische cravings. Zij hebben ook Poppi, het kookboek, voor als dat meer je ding is. Meer info: karakteruitgevers.nl.
  7. Het eerste kookboek van model en influencer Rose Bertram en haar jeugdvriendin Mary Cruz da Luz heet Chubby in shape en verschijnt 28 mei. De basis is meal prepping: 1x koken = 3 x eten. Ook binnenkort in de winkels: Heel Holland Bakt – veel lekkers van Anna, het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: Veg, en kinderkookboek Om op te eten. Meer info: kosmosuitgevers.nl.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: persberichten