Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Foe yong hai

Foe yong hai

Thuis & wonen
Foe yong hai

Vandaag een simpele variant van Foe Yong Hai. We maken een omelet met bosui, paprika en knoflook. Er zijn ook nog andere ingrediënten aan toegevoegd als champignons, prei en taugé.

Tijd: 30 min.

Recept voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 1 bosui
  • halve paprika
  • 1 teen knoflook
  • eventueel andere ingredienten zoals champignons, tauge en wortel

Voor het sausje:

  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • scheutje gembersiroop

Zo maak je het:

Begin met maken van het sausje. Verwarm de ketchup met de ketjap, witte wijnazijn en gembersiroop. Zodra dit warm is, voeg je de suiker toe. Als de suiker is opgelost is het sausje klaar.

Snijd de ingrediënten voor het omelet in kleine stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de bosui, paprika en de knoflook aan (en eventueel andere ingrediënten)

Klop ondertussen 3 eieren op met een scheutje melk en een snufje zout/peper. Eventueel kun je nog wat kruiden toevoegen zoals paprikapoeder. Als de groenten wat zachter zijn geworden, verdeel je het eimengsel over de pan. Als de bovenkant van je omelet gestold is draai je, met behulp van een bord, het omeletje om. Tip: Je kunt ook je omelet dubbelvouwen.

Zodra je omelet gaar is, kun je deze serveren met rijst en het zoetzure sausje.

 

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee