Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ontroerd door Floor Jansen’s versie van ‘Shallow’ in ‘Beste Zangers’

Kijkers ontroerd door Floor Jansen’s versie van ‘Shallow’ in ‘Beste Zangers’

Kijkers ontroerd door Floor Jansen’s versie van ‘Shallow’ in ‘Beste Zangers’

Bijna 1,4 miljoen Nederlanders stemden zaterdagavond de televisie af op ‘NPO1’ om weer te genieten van een nieuwe aflevering van ‘Beste Zangers’. En kijkers waren het er unaniem over eens: het was Floor Jansen die de show stal, met haar versie van ‘Shallow’.

Speciaal voor YouTube-zangeres Emma Heesters (23), die in de zesde aflevering van Beste Zangers centraal staat, steekt Floor de A Star is Born-hit Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper in een nieuw jasje. Ze zingt het duet in haar eentje en weet met haar vertolking van het liedje niet alleen Emma maar ook de anderen op de bank enorm te raken. Zo kan singer-songwriter en medekandidaat Ruben Annink het maar moeilijk drooghouden.

De tekst gaat verder onder de video.

Kippenvel

Op Twitter stromen de positieve reacties binnen voor Floor. Sterker nog, de brunette wordt qua niveau vergeleken met Céline Dion en wordt de hemel ingeprezen wegens haar “verpletterende stembeheersing”.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Floor wie?

Bij het Nederlandse publiek was Floor vóór haar deelname aan Beste Zangers misschien niet heel bekend, maar internationaal is de brunette dat wél, namelijk als zangeres van Nightwish. Vanaf 1 oktober 2012 verving Jansen de toenmalige frontzangeres, Anette Olzon, van de Finse metalband en twee jaar later werd bekendgemaakt dat ze haar plek definitief overnam. Nightwish bracht in 2015 het eerste album uit met Floor als leadzangeres, Endless Forms Most Beautiful. 

Hitmachine

Het programma, gepresenteerd door Jan Smit, betekent érg veel voor de artiesten die meedoen. De covers die ze van elkaars nummers zingen, schieten geregeld door de magische miljoenengrens op YouTube en kijkers smullen van vooral de wat nieuwere artiesten. Zo mogen we best zeggen dat Davina Michelle (met monsterhit Duurt te lang) door Beste Zangers definitief doorbrak. Tino Martin scoorde onlangs zijn allereerste Top 50-hit met zijn cover van Glen Faria’s Zij Weet Het. En wat dacht je van Glennis Grace met Volumia’s Afscheid?

Lees ook
Goede reden om te ‘wijnen’: ‘Chateau Meiland’ genomineerd voor Televizier-Ring

Beste Zangers

Momenteel wordt alweer het vijfde seizoen van Beste Zangers uitgezonden en kun je iedere zaterdagavond – rond de klok van 20.30 uur – een nieuwe aflevering verwachten op NPO1. Heb je een aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still