Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Flair’s 5 Favorites: de lekkerste recepten én take-aways voor een onvergetelijke Pasen

Flair’s 5 Favorites: de lekkerste recepten én take-aways voor een onvergetelijke Pasen

Thuis & wonen
Flair’s 5 Favorites: de lekkerste recepten én take-aways voor een onvergetelijke Pasen

Elke week delen we in de rubriek ‘Flair’s 5 Favorites’ onze favoriete producten, diensten en evenementen met je. Deze week: de beste food-tips voor een heerlijke Pasen.

Pasen

De paasdagen staan weer voor de deur en die gaan natuurlijk gepaard met een tafel vol lekkers. Wat natuurlijk onmisbaar is, zijn de (chocolade)eieren, maar wat zet je daar nog bij? Flair heeft een paar originele ideeën voor je in petto. Geen zin om zelf de keuken in te duiken? Oók dan hebben we wat fijne tips voor je klaarstaan.

1. Aardappel anders

Als je denkt aan paasbrunch, denk je misschien eerder aan een quiche, soepje en warme broodjes. Maar een gevulde zoete aardappel is een heerlijk bijgerecht om erbij te serveren.

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 3 kleine zoete aardappels
  • olie
  • zout
  • zwarte peper

Als toppings:

  • 1 pak Pulled Oats® Naturel
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 dl zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • zout
  • verse tijm en/of jouw favoriete kruiden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Snijd de gewassen en afgedroogde zoete aardappels in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, met het snijvlak naar boven. Smeer in met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zoete aardappels 40-50 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  3. Bereid ondertussen de toppings. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukjes en voeg hier het paprikapoeder, korianderpoeder en uienpoeder aan toe. Meng dit met crème fraîche, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kruiden. Zet het mengsel een tijdje in de koelkast.
  4. Schep een flinke lepel vulling op de zoete aardappels zodra ze klaar zijn. Geniet!

Gebakken zoete aardappel met romige vulling

2. Gezond én lekker: bananenbrood

Je kunt natuurlijk de bakkerij op de hoek leegkopen (#supportyourlocals), maar het is minstens zo leuk om er iets bij te zetten dat je zélf gemaakt hebt. Celia Amsterdam deelt met liefde haar recept voor bananenbrood, waarmee je ziet dat bakken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Wedden dat je dit niet alleen met Pasen, maar vanaf nu gewoon ieder weekend op tafel wil zetten?

Ingrediënten:

  • 3 medium rijpe bananen*, geplet met een vork
  • ½ glas (100 g) suiker
  • ¼ glas (60 ml) plantaardige olie, neutraal van smaak**
  • ¼ glas (60 ml) amandelmelk
  • ½ glas (50 g) amandelmeel
  • 1 ¼ glas (150 g) Patentbloem
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • ¾ theelepel baking soda
  • 1 snufje zout
  • ½ theelepel kaneel (optioneel)
  • 1/3 glas (40 g) gesneden walnoten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de bodem en zijkanten in van de broodvorm met de olie. Zet deze aan de kant.
  2. In een grote kom: mix de geplette bananen met suiker, plantaardige olie, amandelmelk en amandelmeel. Zet de kom aan de kant. In een kleinere kom: voeg de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel samen.
  3. Voeg de droge ingrediënten toe aan de waterige ingrediënten, mix het samen (niet te veel gemixt) en voeg de walnoten eraan toe.
  4. Giet het beslag in de broodvorm en bak 50 minuten – 1 uur. Je kunt testen of het beslag goed is door met een tandenstoker in het midden te prikken, als deze er schoon uitkomt dan is het bananenbrood klaar met bakken.
    Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen. Haal daarna het bananenbrood uit de vorm om vervolgens volledig te laten afkoelen. En klaar!

recept bananenbrood celia pasen

3. Paasbrunch met een twist

Wil je het eens over een andere boeg gooien dan de standaard gekookte eieren, jus en croissantjes? Bij Neni Amsterdam heb je de keuze uit twee verschillende boxen, waarmee je de Oost-Mediterrane keuken in huis haalt. Kies bijvoorbeeld voor de Easter Brunch Box (€65) met heerlijke versgebakken broden, salades, zalige dips en een stuk cheesecake. Of ga voor de Easter Balagan Box (€75) met een groot aanbod aan mezzes en een verrukkelijk stuk chocoladecake. Klik hier voor meer info en het bestellen van de boxen.

pasen brunch box neni

4. Daar hoort een lekker drankje bij

Om alles uit het lange weekend te halen, trakteren we onszelf op een heerlijke cocktail. Gewoon, omdat het kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Dirty Genever? Wat je proeft, zijn verrassende tonen van kandij, grapefruit en abrikoos. Geloof ons: het ultieme lentedrankje.

Ingrediënten:

  • 50 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever
  • 150 ml Ginger Ale
  • 1 limoen
  • een partje limoen

Zo maak je deze cocktail:

Schenk 50 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever in een longdrinkglas gevuld met ijs. Knijp de limoen boven het glas
uit. Vul het glas verder met Ginger Ale, doe het eerder gebruikte limoenpartje in het glas en enjoy!

Lees ook
Flair’s 5 Favorites: items voor een fancy tuin/balkon nu we het nóg langer zonder terrassen moeten doen

5. Thuis uiteten

Al maanden kunnen we niet uiteten, maar je kunt vandaag de dag steeds meer restaurants naar huis toe halen. Neem eens een kijkje op thuisuiteten.nl: hier kun je door heel het land de lekkerste menu’s thuis laten bezorgen. Perfect voor Pasen, maar ook als je iets anders te vieren hebt of gewoon een leuke avond wil hebben en tegelijkertijd de horeca wil steunen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thuisuiteten.nl (@thuisuiteten.nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thuisuiteten.nl (@thuisuiteten.nl)

Shoppen is altijd een goed idee