Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Flair’s 5 Favorites: de leukste én gezelligste bordspellen voor tijdens de feestdagen

Flair’s 5 Favorites: de leukste én gezelligste bordspellen voor tijdens de feestdagen

Thuis & wonen
Flair’s 5 Favorites: de leukste én gezelligste bordspellen voor tijdens de feestdagen

Elke week delen we in de rubriek ‘Flair’s 5 Favorites’ onze favoriete producten, diensten en evenementen met je. Deze week: 5x de leukste en gezelligste bordspellen voor tijdens de feestdagen.

Bordspellen voor tijdens de feestdagen

Nu we kerst én Oud en Nieuw in een wat kleinere kring moeten vieren, hebben we des te meer tijd voor, jawel, bordspelletjes spelen. In de Flair’s 5 Favorites van deze week hebben we de leukste én gezelligste gezelschapsspellen voor het hele gezin voor je op een rijtje gezet. Want eerlijk is eerlijk, heel veel beters dan genieten van een heerlijke maaltijd én een ouderwets spelletje hebben we toch niet te doen.

1. Codenames

Wie fan is van spionnen en mysterie, móet het spel Codenames spelen. Vijfentwintig spionnen liggen op tafel. Eén speler van elk team weet welke bij zijn team horen. Lukt het jou aanwijzingen te geven van één woord, zodat jouw team de juiste aanwijzen en als eerste contact maken met al hun spionnen? Superspannend, maar ook minstens zo leuk.

Leeftijd: 10+ jaar, voor 2-8 spelers, prijs: 17,99 euro

codenames

2. 30 Seconds

30 Seconds kennen we allemaal, maar dit bordspel is nóg leuker. Het spel speel je in teams. Eén iemand probeert in dertig seconden zoveel mogelijk van steeds vijf begrippen van een kaartje dat getrokken is te omschrijven. Hoe meer begrippen er goed geraden worden, des te meer vakjes je op het speelbord vooruit mag. Deze nieuwe editie bevat de nieuwste begrippen en woorden, waardoor het voor iedereen leuk is om mee te doen. Een echt familiespel, dus!

Leeftijd: 12+ jaar, voor 3-20 spelers, prijs: 27,99 euro

3. Escape Room: The Game

Nu we niet meer naar real life Escape Rooms kunnen, moeten we het maar thuis spelen, toch? Opgesloten in een kamer en er zelf uit proberen te komen. De spanning kun je nu ook gemakkelijk in huis halen met dit bordspel van Identity Games. Samen krijg je zestig minuten de tijd om het raadsel op te lossen, te ontsnappen uit de gevangenis en bijvoorbeeld de atoombom te ontmantelen. Het is wel goed opletten, want niet elk raadsel is zo makkelijk als het lijkt.

Leeftijd: 16+ jaar, voor 3-5 spelers, prijs: 28,99 euro

 

4. Ticket to Ride – Europe

Wij willen ook wel een Ticket to Ride naar ergens in Europa, maar helaas moeten we dat nu binnenshuis doen. Met dit bordspel moeten spelers de routes op hun bestemmingsroute volbrengen. Dit doe je door het claimen van verbindingen tussen steden. Deze mag je alleen bouwen als je de juiste combinatie van kaarten bezit. Degene die de meeste punten heeft verzameld met zijn of haar treinnetwerk wint.

Leeftijd: 8+ jaar, voor 2-5 spelers, prijs: 39,99 euro

5. Monopoly – Slechte Verliezers

Een keertje winnen tijdens het verliezen? Met deze versie van Monopoly, de Slechte Verliezers editie, is het mogelijk. Met dingen als ‘naar de gevangenis gaan’ verdien je juist geld. En sta je op de rand van afgrond? Dan kan je er júist met de winst vandoor gaan. Het is even wennen als je een competitieve speler bent en juist niet wil verliezen, maar geloof ons: het is de moeite waard.

Leeftijd: 8+ jaar, voor 2-6 spelers, prijs: 32,99 euro

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

monopoly slechte verliezers

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee