Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Flair’s 5 Favorites: items voor een fancy tuin/balkon nu we het nóg langer zonder terrassen moeten doen

Flair’s 5 Favorites: items voor een fancy tuin/balkon nu we het nóg langer zonder terrassen moeten doen

Flair’s 5 Favorites: items voor een fancy tuin/balkon nu we het nóg langer zonder terrassen moeten doen

Elke week delen we in de rubriek ‘Flair’s 5 Favorites’ onze favoriete producten, diensten en evenementen met je. Deze week: de mooiste én handigste items om jouw tuin/balkon een fancy make-over te geven, nu we nóg langer zonder terrassen moeten.

Lekker lang buiten zitten

Hoewel we met z’n allen naarstig hoopten dat de terrassen eind maart weer open zouden gaan, werd in de afgelopen persconferentie gemeld dat de horeca toch nóg langer dicht moet blijven. Een grote klap voor alle ondernemers, maar ook een zware dobber voor de rest van Nederland. Want man, wat kijken we uit naar een – door een gezellige ober geserveerd – ijskoud wijntje, onder het genot van een bitterbal (of twee).

In de tussentijd moeten we er thuis maar het beste van maken en dat kan gelukkig ook weer steeds vaker in de tuin of op het balkon. Tijd om je buitenruimte zo gezellig mogelijk te maken dus en daar optimaal te genieten van de zonnestralen. Enne, bestel dan meteen die ene borrelbox bij dat restaurantje bij jou in de buurt. Zo steun je de lokale horeca én haal je die terras-vibes nóg dichter bij huis.

1. Handige balkontafel

Heb je helaas geen tuin, maar wél een lekker balkon? Ook daar kun je natuurlijk een fancy plek van maken. Ruimte voor een grote tafel heb je waarschijnlijk niet, maar een slimme oplossing is bijvoorbeeld een balkonbar. Deze bevestig je op de reling van je balkon. Je kunt ook kiezen voor een tafel die je kunt inklappen. Scheelt weer als je er even níet zit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BALKONBAR (@balkon_bar)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Balkonie (@debalkonie)

2. Terrasverwarmer of vuurkorf

Als je eenmaal op het balkon of in de tuin zit, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Natuurlijk koelt het ‘s avonds af, maar hé, daar valt gelukkig iets aan te doen. Pak er bijvoorbeeld een gezellig kleedje bij óf zet een vuurkorf in de tuin (marshmallows!). Een heater is uiteraard ook hartstikke fijn.

3. Buitenkleed

Binnen heb je vast wel een vloerkleed liggen, maar buiten denk je er misschien niet zo gauw aan. Toch kan dat jouw tuin of balkon in één klap heel wat extra sfeer meegeven. Tegenwoordig kun je talloze kleden vinden die speciaal voor buiten bestemd zijn en dus wel tegen een stootje kunnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @karwei

4. Lekker zitje

Het spreekt misschien voor zich, maar een fijne loungeset is dé musthave voor in de tuin of op het balkon. Daarin heb je natuurlijk oneindig veel opties. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere bank om in weg te zakken, of kies juist voor comfortabele stoelen. Het is maar net wat er in jouw tuin of balkon past én natuurlijk wat je mooi vindt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @karwei

5. Sfeervolle verlichting

Als je eenmaal een lekker plekje hebt gecreëerd om te zitten, is het natuurlijk tijd om de boel zo gezellig mogelijk aan te kleden. Met dat balkonkleedje dus, maar ook met sfeervolle verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een lang snoer met lampjes eraan, maar leuk je plekje ook op met mooie lantaarns en lampionnen. Cosy, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Casashops (@casashops)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door IKEA Nederland (@ikeanederland)