Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Flair’s Vijf: 5x fancy sapdispensers én heerlijk verfrissende limonaderecepten

Flair’s Vijf: 5x fancy sapdispensers én heerlijk verfrissende limonaderecepten

Thuis & wonen
Flair’s Vijf: 5x fancy sapdispensers én heerlijk verfrissende limonaderecepten

Elke week delen we in de rubriek ‘Flair’s Vijf’ onze favoriete producten, diensten en evenementen met je. Deze week: vijf fancy sapdispensers.

1. Ananas sapdispenser

Je kent ze wel. Die plastic sapdispensers in de vorm van een ananas om limonade in te doen tijdens het kinderfeestje van je kids. Handig en vooral veilig, maar misschien niet zo leuk om tijdens je eigen verjaardagsfuif of barbecue aan de gasten te tonen. Gelukkig kan dat wel met deze glazen sapdispenser in de vorm het zoete fruit. In deze glazen bol kan je wel zes liter van je favo drankje kwijt.

sapdispenser ananas

Homemade limonade met ananassap en kokos

In zo’n zoete dispenser hoort natuurlijk ook een heerlijk zoet en fruitig drankje.

Benodigdheden (voor twee personen):

  • 100 ml
  • 1 druppel oranjebloesemwater
  • 200 ml (spuit)water
  • 100 ml ananassap
  • 1/2 limoen(sap)

Bereiding:

Meng het kokoswater met het ananassap, het oranjebloesemwater, het limoensap en het water. Serveer lekker fris.

2. Recycled sapdispenser

Op het moment dat je een glazen sapdispenser gebruikt, ben je al erg goed bezig voor ons wereldje. Maar wil je nou nóg beter je best doen, kies dan voor deze te gekke sapdispenser uit de ‘Recycled’ serie van het merk Neutraal. In zowel twaalf als zes liter beschikbaar.

Sapdispenser recycled

Limonade van zomerfruit zónder suiker

Deze zomerse limonade is niet alleen heel verfrissend maar ook nog eens suikervrij!

Benodigdheden:

  • 250 gram aardbeien
  • 200 gram blauwe besjes
  • 150 gram aalbesjes
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1 takje tijm
  • 4 takjes munt
  • 2 handen met ijsklontjes
  • 1 liter kokend water

Bereiding:

  1. Snijd de aardbeien in kwarten, halveer de besjes en snijd één sinaasappel en de citroen in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  2. Kook ongeveer één liter water. Doe de aardbeien, blauwe en rode besjes in een flinke waterkan. Voeg de plakjes sinaasappel en citroen toe. Rits de blaadjes van de tijm en voeg toe aan het fruit. Haal de blaadjes van de takjes munt en giet er het hete water over.
  3. Zet in de koelkast en laat een half uur afkoelen. Hoe langer je hem in de koelkast zet, hoe lekkerder het drankje wordt. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe. Voeg twee handen met ijsblokjes toe en je hebt een zelfgemaakte zomerfruitlimonade.

3. Sapdispenser met een gouden randje

Gouden details zijn helemaal hot. Heb jij deze trend doorgevoerd in je interieur, dan is deze sapdispenser echt iets voor jou. De kan is gemaakt van glas met een geribbelde afwerking en het tapkraantje heeft een fantastische metalen, gouden afwerking.

Sapdispenser goud

Alcoholvrije mojito uit limonade

Natuurlijk kan je er ook een echte cocktail in serveren, maar misschien zoek je met het warme weer wel een drankje dat dorstlessend is.

Benodigdheden (voor zes glazen):

  • 1 komkommer, geschild en zaadlijst verwijderd, in kleine blokjes
  • 90 ml limoensap (ongeveer 3-4 dikke limoenen)
  • de blaadjes van 1 bosje verse munt
  • 6 tl rietsuiker
  • 1 liter bruisend water (ik gebruikte Chaudfontaine rood)
  • gecrushed ijs
  • de schil van de komkommer
  • 1 limoen, in plakjes
  • 6 kleine takjes munt
  • verder nodig: cocktailstamper

Bereiding:

  1. Doe de komkommerblokjes, limoensap, munt en rietsuiker in een maatbeker
  2. Stamp met de cocktailstamper (of ander handig object hiervoor) de komkommer fijn en vijzel je tot de suiker is opgelost.
  3. Verdeel dit nu over zes glazen en vul die daarna tot de rand met crushed ijs. Giet daarop het bruiswater en garneer je mocktail met komkommerlinten, een plakje limoen en wat munt.

4. Houten sapdispenser

Deze glazen sapdispenser met een houten voet zorgt voor een hele natuurlijke uitstraling. De roestvrijstalen tapkraan voorkomt nadruppelen en de glazen kan is makkelijk uit de houten standaard te verwijderen voor een grondige schoonmaak. Deze minimalistische sapdispenser past goed bij een tuinfeest en is in de maten 3,8 en 5,0 liter te verkrijgen.

Homemade Ice Tea met perzin en citroen

Naast limonade is ook ice tea heel goed zelf te maken.

Benodigdheden (voor vier glazen):

  • 1 liter water gekookt
  • 3 zakjes Clipper Lemon Organic Green tea
  • 1 perzik in partjes
  • 2 schijfjes citroen
  • 12 ijsblokjes
  • 6 blaadjes munt

Bereidingswijze:

  1. Kook het water en schenk het vervolgens in een grote kan. Hang de theezakjes erin en laat ongeveer een uur trekken en afkoelen.
  2. Snijd de perzik in partjes en doe deze samen met de schijfjes citroen in de kan en zet de kan in de koelkast.
  3. Voeg voor serveren de blaadjes munt en ijsblokjes toe.
  4. De ice tea is lekker fris. Wil je ‘m iets zoeter maken? Dan kun je een beetje honing toevoegen.

5. Duo dispenser

Ben jij een twijfelkont en weet je niet zeker welke limonade je voor je gasten wilt serveren, ga dan voor deze duo sapdispenser. De twee kannen bevatten beide een capaciteit van zes liter en staan op een mooie rosé gouden rekje.

Duo dispenser

Pink lemonade

Het is niet alleen té zoet om naar te kijken, het is ook gewoon een heerlijk verfrissend drankje. Leuk voor de kids, lekker voor jezelf.

Benodigdheden:

  • 60 gram frambozen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 150 ml water
  • 1,5 liter koud water
  • Verse citroensap van 8 citroenen
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

Tip! Maak de pink lemonade minstens een week van te voren, en zet de lemonade in een afgesloten kan in de koelkast.

  1. Maak de siroop door de frambozen, suiker en water in een kleine pan op middelhoog vuur aan de kook te brengen.
  2. Roer met een houten lepel tot de suiker helemaal is opgelost. Zet het vuur op laag en laat de siroop sudderen totdat de frambozen uit elkaar vallen.
  3. Zet een fijne zeef op een hittebestendige kom en duw het frambozenmengsel voorzichtig door de zeef met een houten lepel of spatel. Laat de siroop afkoelen en zet het daarna nog eens minimaal dertig minuten in de koelkast.
  4. Als de siroop goed koud is giet je de siroop in een grote kan. Voeg het koude water, de ijsblokjes en de citroensap toe en roer goed. Serveer in leuke mason jars!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee