Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoofdredacteur Leonieke: ‘Zo leuk was de Flair-stedentrip naar Porto!’

Hoofdredacteur Leonieke: ‘Zo leuk was de Flair-stedentrip naar Porto!’

Thuis & wonen
Hoofdredacteur Leonieke: ‘Zo leuk was de Flair-stedentrip naar Porto!’

Met een grote groep Flair- lezeressen twee dagen naar Porto! Juist, dat hebben we echt gedaan. Shoppen, slenteren, lunchen en vooral: het heel erg naar ons zin hebben.  De eerste #flaircitydrop was meer dan een groot succes, vertelt hoofdredacteur Leonieke.

Natuurlijk, Barcelona, Parijs of Londen zijn altijd een prima keuze voor een geslaagde stedentrip, maar als je deze wereldsteden even parkeert en verder kijkt binnen Europa dan is Porto misschien wel de beste optie. De authentieke straatjes, de bijzondere winkels, de rivier de Douro en alles op loopafstand, maken van deze Portugese stad een ideale stad voor een weekendje weg.

Zijn eigen weg
De perfecte bestemming dus voor onze Flair Citydrop in samenwerking met Time to Momo. We wilden graag dat iedereen zoveel mogelijk zelf de stad kon ontdekken aan de hand van de reisgids van Time to Momo. Dus na een lekkere kop koffie met een overheerlijke Pastéis de Nata (die moet je verplicht eten in Porto, zo lekker!) ging iedereen zijn eigen weg. Voor de een stond shoppen hoog op de to-do-lijst. Heel begrijpelijk, want Porto heeft bijzondere winkels met kleding die je niet in de grote ketens kunt vinden. Maar veel lezeressen kozen er ook voor om direct richting de rivier, met de heerlijke terrassen en een prachtig uitzicht over het omliggende berglandschap, te gaan. Een gouden tip van mij persoonlijk is het dakterras van Porto Cruz, waar je voor weinig geld uitgebreid tapas kunt eten met uitzicht over de stad. Oh ja, en daarna nog wat shoppen… of had ik dat al gezegd?

Uniek
Met zoveel mensen tegelijk een citytrip doen, is natuurlijk uniek en daarom hadden we na de eerste dag met zijn allen een uitgebreid diner in restaurant Arvore. Wederom met een prachtig uitzicht over Porto, dat door de lichtjes voor mij bijna magisch voelde. We hebben de hele avond heerlijk gegeten en vooral veel gekletst over de highlights van de stad, maar het was bovenal erg gezellig. Flair-lezeressen zijn gewoon de leukste en meest inspirerende vrouwen die er zijn, daar ben ik van overtuigd. En dat lag niet aan de locatie ;).

Uitgewisselde tips
Dag twee stond vooral in het teken van het opvolgen van de uitgewisselde tips.  Voor een aantal mensen wat zwaarder misschien door een kleine kater (het was gewoon te gezellig), maar niet minder leuk. En wat wil je, met 25 graden en een briesje kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. Een paar lezeressen hadden slim gepakt en lagen overheerlijk in bikini aan het stadsstrand, en dat eind oktober op twee uur vliegen. Heerlijk!

Port in Porto
En wie in Porto is, moet natuurlijk aan de port. Een rondleiding in Real Companhia Velha met een portproeverij stond als laatste op het programma. En dat betekende vooral veel proosten op een meer dan geslaagde Citydrop!

Op zoek naar de leukste adresjes voor een stedentrip? Die vind je hier.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Shoppen is altijd een goed idee