Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vers uit de frituur: zó maak je de lekkerste fish & ‘salt & vinegar’-chips met dille-mayonaise

Vers uit de frituur: zó maak je de lekkerste fish & ‘salt & vinegar’-chips met dille-mayonaise

Vers uit de frituur: zó maak je de lekkerste fish & ‘salt & vinegar’-chips met dille-mayonaise

De frituur staat natuurlijk niet bekend om z’n hoog culinaire gehalte, toch bak je er veel meer in dan friet. Zoals groentetempura, of dumplings. Heerlijke happen in een knapperig jasje, extra lekker met een dip erbij.

Fish & ‘salt & vinegar’-chips met dille-mayonaise

Denk je aan Engeland, dan denk je natuurlijk aan fish and chips. Wist je dat je dat je dat gerecht in een handomdraai zelf op tafel kunt toveren? Flair vertelt je hoe.

Zelf fish and chips maken

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 40 minuten

Dit heb je nodig:

  • 250 g bloem
  • 350 ml Guinness
  • 5 grote aardappelen
  • milde azijn
  • olie om te frituren
  • 750 g kabeljauw, in 4 gelijke stukken

Voor de dille-mayonaise: 

  • ½ bosje dille, fijngesneden
  •  sap en rasp van ¼ citroen
  • 6 el mayonaise

Lees ook
Culinair hoogstandje: zo maak je een heerlijke citroen-passievruchtentaart

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Doe 200 g van de bloem in een kom en roer de Guinness erdoor, tot een dikke vla.
  3. Schud de rest van de bloem op een groot bord. Was de aardappelen en snijd ze in parten.
  4. Besprenkel met wat azijn en laat 5 minuten intrekken.
  5. Verwarm de olie op 160 °C.
  6. Dep de parten droog en bak ze in 3 porties elk 5 minuten.
  7. Laat goed uitlekken en leg op keukenpapier.
  8. Verhoog de temperatuur van de olie naar 185 °C.
  9. Wrijf de vis in met zout, peper en een kwart van de dille.
  10. Meng voor de mayonaise de rest van de dille met het sap en de rasp van de citroen door de mayonaise.
  11. Haal telkens een stuk vis door het beslag en wentel het daarna door de bloem.
  12. Bak per 2 stukken in 4-5 minuten in de olie.
  13. Laat uitlekken, leg op een bord en houd warm in de oven.
  14. Bak dan de partjes nogmaals in delen in 2 minuten goudbruin in de olie.
  15. Bestrooi ze met zout.
  16. Serveer de fish & chips samen met de mayonaise.

De rest van de recepten in lees je in Flair 24-2021. Deze ligt t/m 22 juni in de schappen. Wil je ‘m (na)bestellen? Dat kan hier.