Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Twitter stomverbaasd over ‘enorme mismatch’ in ‘First Dates VIPS’: ‘Wat doen de programmamakers Jetty aan?’

Twitter stomverbaasd over ‘enorme mismatch’ in ‘First Dates VIPS’: ‘Wat doen de programmamakers Jetty aan?’

Thuis & wonen
Twitter stomverbaasd over ‘enorme mismatch’ in ‘First Dates VIPS’: ‘Wat doen de programmamakers Jetty aan?’

Zondagavond was het weer smullen geblazen voor televisiekijkend Nederland, want de eerste aflevering van ‘First Dates VIPS’ stond eindelijk klaar. Waar altijd wel wat ongemakkelijkheid te bespeuren valt in de show, was het in de nieuwe special ook zeker weer raak. De gesprekken tussen actrice Jetty Mathurin (69) en haar date Sjoerd verliepen allesbehalve vlekkeloos, en kijkers snapten dan ook totáál niet hoe de programmamakers hen tegenover elkaar hebben kunnen zetten.

Jetty Mathurin in ‘First Dates VIPS’

Eenmaal bij Victor aan de bar vertelt Jetty dat ze hoopt een klik te voelen met haar date en geeft ze toe het behoorlijk spannend te vinden. “Ik ben niet gewend om te daten, ze hebben me hierin geduwd”, aldus de actrice. Uiteindelijk mag ze plaatsnemen tegenover Sjoerd in het restaurant van First Dates VIPS, maar blijken de twee totaal niet op één lijn te liggen.

Zwarte Piet

Tijdens hun gesprek neemt Sjoerd meerdere keren het woord ‘vrouwtje’ in de mond, waardoor Jetty niet bepaald gecharmeerd is. “Eerst dacht ik dat ik er niets over moest zeggen, maar toen ik het vaker hoorde heb ik er toch een opmerking over gemaakt”, aldus de actrice voor de camera. Kort erna blijkt ook nog eens dat de twee een heel andere denkwijze hebben over Zwarte Piet. “Je mag je mening hebben. We moeten alleen naar elkaar luisteren. En dat is wat er nu op dit moment zo weinig gebeurt”, reageert Jetty wanneer haar date zegt geen problemen te hebben met Zwarte Piet.

‘Echt dom’

Kijkers van First Dates VIPS kunnen er niet bij hoe de programmamakers Jetty en Sjoerd bij elkaar aan tafel hebben kunnen zetten. “Wat een enorme mismatch zeg. Vraag me af wat voor research daaraan vooraf is gegaan”, luidt een van de vele reacties op Twitter. “Jetty proberen te matchen met Sjoerd is echt dom. Ik vind het beschamend dat jullie zo’n prachtige vrouw zetten bij een man die totaal niet zelfbewust is”, voegt een kijker toe, terwijl een ander zich afvraagt: “Wat doen de programmamakers haar aan?”

Lees ook
Bijzonder babynieuws: allereerste ‘First Dates’-baby is geboren (en is écht een dotje)

‘De Bachelorette’-Kasper

Wie ook te zien was in de eerste special van First Dates, was Kasper Paalman. In De Bachelorette wist hij het hart van Gaby Blaaser niet te veroveren, maar dat weerhield hem er klaarblijkelijk niét van om opnieuw en plein public op zoek te gaan naar de liefde. Of zijn afspraakje wél een succesvolle afloop had, lees je hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws, Twitter | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee