Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Quarantaine-comfort: 9 films en series die eerder beschikbaar komen om leed te verzachten

Quarantaine-comfort: 9 films en series die eerder beschikbaar komen om leed te verzachten

Quarantaine-comfort: 9 films en series die eerder beschikbaar komen om leed te verzachten

Nu alle bioscopen dicht zijn en we geadviseerd worden zoveel mogelijk binnen te blijven, kan wat extra kijkvoer absoluut geen kwaad. Gelukkig wordt er aan alle kanten meegedacht en brengen makers grote films en langverwachte series nu spontaan eerder uit, om het quarantaineleed enigszins draaglijker te maken.

Films en series eerder op de buis

Het is nog onzeker of de bioscopen in Nederland, die sowieso tot 6 april dichtblijven vanwege het snel verspreidende coronavirus, daarna weer opengaan en dus denken filmmakers hard na over hun verdienmodel. Waar sommige distributeurs besluiten de release uit te stellen (waaronder de nieuwste James Bond en het veelbelovende A Quiet Place #huilon), gaat Universal een aantal grote films tegelijk met de bioscooprelease uitbrengen als on demand-titel. Ook verschijnen andere grote films die voor de sluiting nog volop in de bioscoop draaiden eerder in de huiskamers en langverwachte series komen vervroegd uit.

Universal buigt mee

Eerst even alles van Universal. De studio maakt meerdere films on demand beschikbaar. Deze zijn tegen betaling (waarschijnlijk kost het 20 dollar, zo’n 18 euro) 48 uur lang te zien. Via welke website de films precies te zien zullen zijn in Nederland, heeft Universal nog niet bekendgemaakt, maar die informatie volgt vast snel genoeg. Een overzicht:

The Invisible Man

In de spannende horrorfilm The Invisible Man (met Elisabeth Moss, The Handmaid’s Tale) volgen we Cecilia. Ze is haar even briljante als verrotte vriendje ontvlucht, maar krijgt zelfs na het bericht dat hij dood is geen rust. De geniale psychopaat heeft een manier gevonden om onzichtbaar te worden en verandert in een stalker die overal zou kunnen. Als we Superguide mogen geloven laat de film je die spanning continu voelen en wringt hij zich vanaf de eerste scène om je strot. De film draaide sinds kort in de bioscoop, maar loopt door het coronavirus flink wat bezoekers mis. Daarom kiest Universal er nu voor de film vanaf vrijdag on demand aan te bieden. Op welk platform, is nog niet bekend.

Trolls World Tour

In Trolls World Tour, die 22 april in de bios zou verschijnen, reizen Queen Poppy (Anna Kendrick), Branch (Justin Timberlake) en hun vrienden door het magische trollenrijk. Ze ontdekken dat de koning van de rockmuziek (Ozzy Osbourne) samen met zijn dochter zes snaren van een magische gitaar probeert te stelen. Mocht dit lukken, dan verwoesten ze alle muziek in het trollenrijk, behalve heavy metal. En daar wordt natuurlijk (bijna) niemand vrolijk van. Poppy en Branch proberen alle muzikale trollenheersers te waarschuwen, waardoor ze in de landen van o.a. funk, country en klassieke muziek verzeild raken. Nu verschijnt de film gelijktijdig met Amerikaanse release op 10 april on demand op een nader bekend te maken platform.

Emma

Emma, naar een boek van schrijfster Jane Austen, draaide eveneens al in de bioscopen voor de landelijke sluiting. Het gaat over Emma (Anya Taylor-Joy), een rijk tutje dat zich tegen het leven van andere mensen aan bemoeit. Als ze vrienden wordt met de grijze muis Harriet (Mia Goth) wil ze haar meteen aan een goede partij te helpen – ongeacht of Harriet zelf al een leukerd heeft ontdekt. Ook deze film gunt Universal een groter publiek, vanaf vrijdag on demand it is, dus. Het platform volgt nog.

The Hunt

De omstreden thriller The Hunt had 2 april op het witte doek moeten verschijnen, maar kunnen we vanaf die datum in plaats daarvan ook gewoon in de huiskamer bewonderen. Het verhaal volgt twaalf personen die elkaar niet kennen. Ze worden wakker op een open plek in het bos, zonder te weten hoe ze daar terecht zijn gekomen. Intussen komt een groep rijkelui bij elkaar om voor de kick op deze mensen te jagen. Behoorlijk The Hunger Games-vibes, dus. Het plan van de rijke elite loopt goed mis wanneer Crystal, één van de personen waar ze op jagen, het keiharde en genadeloze spel beter blijkt te beheersen dan de jagers. Ook hier geldt: het platform wordt nog bekendgemaakt.

En dan nu de rest…

Universal is niet de enige die alle thuiszitters voorziet van extra vermaak tijdens de coronacrisis. Disney en Videoland brengen hun content eerder naar de huiskamers, en ook Pathé zet grote titels eerder dan gepland op hun eigen on demand-platform. We vervolgen:

Frozen 2

In de bioscoop trok het vervolg op Disney’s filmhit Frozen uit 2013 nog volle zalen, maar op dinsdag 17 maart is de populaire animatiefilm al beschikbaar gemaakt bij de streamingsdienst Disney+. Eigenlijk hadden fans tot juli geduld moeten hebben om het deel 2 thuis te kunnen bewonderen. In het vervolg wordt koninkrijk Arendelle bedreigd en Anne en Elsa gaan met hun vrienden op pad om uit te vogelen wat er aan de hand is. Onderweg komen ze meer te weten over Elsa’s superkrachten, die danig op de proef worden gesteld.

Birds of Prey

Na studio Universal brengt ook concurrent Warner Bros een film die nog in de bioscopen draait vervroegd on demand uit: de Harley Quinn-film Birds Of Prey, met Margot Robbie in de hoofdrol. In de opvolger van Suicide Squad zijn de makers aan de slag gegaan met het personage Harley Quinn. Deze even vrolijke als labiele relschopper was het vriendinnetje van The Joker. Nu hun relatie naar de knoppen is, weet ze zich even geen raad meer. Uit lijfsbehoud laat ze zich door een crimineel inhuren om een diamant terug te halen bij een kleine zakkenroller. Welke precieze datum de film beschikbaar wordt, is nog niet gecommuniceerd.

Parasite

Ook de Zuid-Koreaanse film die eerder dit jaar geschiedenis schreef door als eerste buitenlandse film de Oscar voor Beste Film in de wacht te slepen, debuteert on demand. De film trok nog steeds volle zalen in Pathé, maar verschijnt per direct op platformen als Pathé Thuis (€4,99) en Ziggo Movies. In Parasite draait het om de werkloze Ki-taek en zijn gezin, die in een krappe woning een arm bestaan leven. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Mijn Rembrandt

De documentaire Mijn Rembrandt deed het goed op het witte doek, maar verhuist nu ook naar on demand, bij de streamingdienst Picl. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn.

Mocro Maffia seizoen 2

De langverwachte tweede reeks van de misdaadserie Mocro Maffia gaat eveneens eerder van start dan gepland. Het nieuwe seizoen van de populaire serie, dat eigenlijk vanaf 2 april te zien zou zijn op Videoland, is nu vanaf vrijdag al te zien bij Videoland. Vanaf dan verschijnt er dagelijks een nieuwe aflevering van de zevendelige reeks. De datum is naar voren gehaald op verzoek van de fans, laat producent en acteur Achmed Akkabi weten. “Om onze fans in deze gekke tijd tegemoet te komen, hebben we er met zijn allen alles aan gedaan om dit mogelijk te maken.” Mocro Maffia gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen de kortste keren hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Wouter Laumans en Marijn Schrijver, en is ontwikkeld door acteurs Thijs Römer en Achmed Akkabi.

Onze suggesties

Aan de kant van Netflix is het nog stil. Vooralsnog zijn enkel alle huidige producties stilgelegd en is er over vervroegde releases nog niets bekend. We hebben echter goede hoop, want de streamingsdienst kan toch moeilijk achterblijven. We hebben in ieder geval vast een paar suggesties waar we best iets minder lang op zouden willen wachten. Wat dacht je van het vierde seizoen van La Casa de Papel (officieel 4 april) en de derde reeks van het heerlijk spannende Ozark (officieel 27 maart)? We wachten met smart…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Superguide | Beeld: iStock