Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze film is de grote winnaar Nederlands Filmfestival

Déze film is de grote winnaar Nederlands Filmfestival

Déze film is de grote winnaar Nederlands Filmfestival

Tijdens het Nederlands Filmfestival (NFF) in Utrecht is vrijdagavond een grote winnaar uit de bus gekomen. De film The Paradise Suite van Joost van Ginkel kreeg het Gouden Kalf voor beste Nederlandse film.

Twee keer in de prijzen
Het makers van het drama mochten ook nog een Kalf in ontvangst nemen voor het beste scenario. De film ging in première op 13 september op het Internationaal Filmfestival in Toronto, in de categorie Discovery. Ook werd The Paradise Suite geselecteerd als dé Nederlandse inzending voor Best Foreign Language Film tijdens de 88e editie van de Oscars, maar hiervoor werd de film niet genomineerd.

Sterrencast
In deze film worden vijf verschillende levensverhalen met elkaar verweven, doordat alle personages – vrijwillig of niet – in Amsterdam verblijven. Al deze levens zullen in de film elkaar onomkeerbaar beïnvloeden. Onder andere Raymond Thiry, Sigrid ten Napels, Victoria Koblenko en Jeroen Spitzenbergen spelen in het drama.

Andere winnaars
De beeldjes voor beste regie, beste sounddesign en beste muziek gingen naar Beyond Sleep, gebaseerd op het boek Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. Actrice Anneke Blok won de beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Helleveeg en Marcel Hensema kreeg de prijs voor beste mannelijke bijrol voor zijn prestatie in de film Knielen op een bed violen. Hannah Hoekstra sleepte de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol in de wacht.

Bekijk hieronder de trailer van The Paradise Suite.

Bron: Linda, Youtube.

Lees ook: