Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Facebook treft maatregel tegen gebruikers die té veel berichten plaatsen

Facebook treft maatregel tegen gebruikers die té veel berichten plaatsen

Facebook treft maatregel tegen gebruikers die té veel berichten plaatsen

We kennen ze allemaal; van die Facebookvrienden die een tikkeltje té enthousiast met hun timeline omspringen. Ieder wissewasje wordt uitgebreid op Facebook gedeeld, van het boodschappen doen tot een dagje naar opa en oma. Tot voor kort moest je gewoon heel snel door scrollen, maar er komt een oplossing voor. Want Facebook gaat binnenkort berichten van mensen die onnodig te veel plaatsen verbergen.

Lees ook: Waarom je vandaag nog wilt bellen via Facebook Messenger

Informatieve timeline
Het doel van Facebook is dat ze de timeline van haar gebruikers informatiever wil maken. De berichten die je te zien zult gaan krijgen na het invoeren van dit nieuwe beleid, zullen dan ook van een ‘hogere kwaliteit’ zijn.

Grootschalig onderzoek
De reden voor het invoeren van deze maatregel, is een grootschalig onderzoek wat Facebook recent heeft uitgevoerd. Hieruit kwam naar voren dat er een kleine groep gebruikers is die ‘routinematig in grote hoeveelheden publieke berichten delen’. Ook bleek dat de berichten díe door deze gebruikers gedeeld werd, vaak van lage kwaliteit was.

Geen invloed
Dit nieuwe beleid zal alleen gelden voor links naar artikelen of domeinen. Foto’s, video’s, check-ins, statussen en pagina’s zullen dus niet beïnvloed worden door deze nog regel. Wij zijn erg benieuwd hoe onze timeline er binnenkort uit zal gaan zien!

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!

Bron: Independent, Linda.