Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Expeditie Robinson voor het eerst in Europa: gaat er op één van déze onbewoonde eilanden gefilmd worden?

Expeditie Robinson voor het eerst in Europa: gaat er op één van déze onbewoonde eilanden gefilmd worden?

Expeditie Robinson voor het eerst in Europa: gaat er op één van déze onbewoonde eilanden gefilmd worden?

In 2020 baalden fans van de kijkcijferhit ‘Expeditie Robinson’ flink toen bleek dat er door de coronacrisis definitief geen nieuw seizoen kon worden opgenomen. Hoewel de crisis nog steeds hartstikke hier is en de Robinson-‘thuisbasis’ De Filipijnen niet optioneel is, heeft RTL tóch een locatie weten te vinden om in 2021 een nieuw seizoen op te kunnen nemen.

‘Expeditie Robinson’ in Europa

En het gebied waar een groep Nederlanders zal gaan overleven komende zomer, is dit jaar dichterbij dan ooit. Althans, de exacte locatie is nog niet bekend, maar wel duidelijk is dat de opnames zullen plaatsvinden in Europa. Dat kondigen presentatoren Nicolette Kluijver (36) en Kaj Gorgels (30) aan in een video op sociale media.

Europa… Wáár dan?

We horen je denken. Europa? Zijn er onbewoonde plekken of zelfs eilanden waar je zou kunnen leven ín en van de natuur? Valt er hier ergens ‘in de buurt’ genoeg te plukken en te vangen? Is het érgens warm genoeg om een maand probleemloos in de buitenlucht te kunnen leven én slapen? Is het ergens ‘verlaten’ genoeg om ongestoord opnames te kunnen maken? Tja, we hebben eerlijk gezegd geen flauw idee. Wel hebben we even gespeurd naar ‘onbewoonde eilanden’ in Europa, gewoon voor het idee. Een aantal opties (of juist niet) op een rij:

Rottumeroog

Niet iedereen weet het, maar Nederland telt niet slechts vijf waddeneilanden. Boven Groningen ligt namelijk ook nog het ‘nagenoeg’ onbewoonde eiland Rottumeroog. Het eiland is een beschermd natuurgebied en is niet vrij toegankelijk, op enkele excursies per jaar na. Lekker rustig en afgelegen dus, maar die opnames zien we hier nog niet helemaal gebeuren.

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NatureScanner (@naturescanner)

Blasket eilanden

Ten westen van Ierland liggen de Blasket eilanden. Op de twaalf eilanden wonen tegenwoordig geen mensen meer, maar dat was vroeger wel het geval. In 1953 vertrokken de laatste bewoners van het grootste eiland. Het landschap is wat je je bij een stukje Ierland kunt voorstellen: grillige, groene, glooiende vlaktes en steile kliffen waar de zee lekker hard tegenaan knalt. Hmmm… Ook een discutabele locatie.

De tekst gaat verder onder de post.

Filfla

Ten zuiden van het eiland Malta ligt Filfla, een plateau dat op klippen van maar liefst zestig meter hoog ligt. Het eiland is alleen toegankelijk voor educatieve- of wetenschappelijke doeleinden. Je zou kunnen zeggen dat Expeditie Robinson daar best weleens onder zou kunnen vallen en ook qua klimaat lijkt Filfla haalbaarder dan bijvoorbeeld Rottumeroog. Maar of er genoeg groeit en leeft om van te eten? Waarschijnlijk niet. Rondom het eiland mag bijvoorbeeld al niet gevist worden, aangezien er mogelijk nog onontploft bommen liggen van de Britse Royal Navy en Royal Air Force, die het eiland tot 1971 als oefenterrein gebruikten.

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oliver Gatt (@olivergatt)

Dzharylhach Island Beach

Dan is er nog Dzharylhach Island Beach, dat – ja, we krijgen een beetje hoop – ook wel ‘de Oekraïense Maldiven’ genoemd wordt. Het 56 kilometer lange eiland kent volgens 1001beach “kilometers witte zandstranden, kristalheldere baaien, olijfgaarden en veel pittoreske meren”. Kijk, dat biedt potentie. Officieel woont er niemand, maar toerisme is er wel: er zijn enkele strandbars, en er is een camping en een vuurtoren. Op het eiland leven onder meer herten, zwijnen en wasberen en in de zee er omheen kun je dolfijnen spotten. In tegenstelling tot Filfla mag hier wel worden gekajakt, gesnorkeld, gedoken en mag je er diepzeevissen. Zou dít dan de plek zijn waar het komende zomer staat te gebeuren?

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door euronews Travel (@euronewstravel)

Óf toch weer Italië?

Als laatste optie noemen we ‘ergens in Italië’, maar de reden daarvan is eigenlijk alleen maar dat dat dé go to-bestemming leek voor RTL-opnames het afgelopen coronajaar. Onder andere Love Island, Prince Charming en Temptation Island: Love or Leave werden in 2020 opgenomen op verschillende locaties in het Zuid-Europese land.

Lees ook
Ouderwets ‘koekerond’: nieuw seizoen ‘Temptation Island: Love or Leave’ met Nederlandse én Vlaamse stellen

Afwachten maar

Waar het ook is: volgens Nicolette wordt het “briljant”. Verder is er nog maar weinig bekend. Of het een reeks wordt met bekende of opnieuw onbekende Nederlanders. Wanneer er wordt gedraaid. Wanneer het nieuwe seizoen op de buis verschijnt. Het is nog even afwachten. Wij zijn in ieder geval excited (en een beetje jaloers, nu we weten dat we zelf tot en met in ieder geval de meivakantie nog aan huis gekluisterd zitten).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story, Zeilspot, 1001beach | Beeld: RTL Beeldbank