Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eton mess met frambozen

Eton mess met frambozen

Thuis & wonen
Eton mess met frambozen

Eton mess doet klinken als een chique Frans dessert dat voornamelijk wordt gegeten door de koninklijke familie, maar eigenlijk is het een Engels recept. Eton mess bestaat uit een mix van rood fruit, meringue en een vorm van room. Het wordt traditioneel geserveerd tijdens cricket games als afsluiter van het sportjaar. 

Voor 1 eton mess
Tijd: 10 minuten

Benodigdheden:

  • 150 gr. Griekse yoghurt
  • 4 kleine schuimpjes (of zelfgemaakt)
  • 50 gram frambozen of ander zomerfruit
  • 2 toetjes slagroom
  • eventueel ander fruit om mee te garneren

Bereidingswijze:

Prak de helft van de frambozen en leg die onderin het bakje of glaasje.

Verkruimel de meringue/schuimpjes en meng dit met de Griekse yoghurt. Prak eventueel nog een paar frambozen door de yoghurt. Verdeel een beetje slagroom over de geprakte frambozen in het glas. Vervolgens schep je het yoghurtmengsel hier overheen. Afmaken met wat schuimpjes die je in stukjes breekt en wat frambozen.

Eet smakelijk!

Shoppen is altijd een goed idee