Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít eten bevat meer zout dan een zakje chips

Dít eten bevat meer zout dan een zakje chips

Dít eten bevat meer zout dan een zakje chips

Veel zout is niet goed voor je, dat is algemeen bekend. Hieronder een aantal gezonde etenswaren op een rij, die meer zout bevatten dan een zakje chips. Dit hadden wij écht niet gedacht.

Lees ook: Kon niet anders: er is een reden dat we verslaafd zijn aan karamel-zeezout

Soep
En dan met name kant- en klare soep. Met bijna 2 gram zout per portie, bevat een kommetje ‘stevige tomatensoep’ twee keer zoveel zout als een zakje chips. Really??

Roggebrood
Ouderwets, maar heel gezond, zou je denken. Met katenspek en een beetje mosterd bij de erwtensoep of met verse haring en gesnipperde uitjes. Maar met maar liefst 1,15 gram zout per 100 gram kun je tóch beter voor iets anders kiezen.

Gerookte zalm
Als je een echte zalmliefhebber bent, hebben we helaas slecht nieuws. Dit lekkere stukje vis bevat niet alleen veel eiwitten en omega-3, maar er zit ook zo’n 3,5 gram zout per 100 gram in.

Sushi
Sushi! Je bent een echte liefhebber, of je bent het niet. Het zeewier waarvan deze rijstrolletjes gemaakt zijn, bevat een extreem hoog natriumgehalte. Voeg daar de sushirijst aan toe (die gekookt wordt in zout) en je ‘gezonde’ maaltijd is ineens niet zo gezond meer. Het bevat al snel 3 gram zout per portie. En dat is zónder sojasaus. Want in dat kleine beetje sojasaus wat je bij je sushi neemt, zit nog eens 5 mg zout.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron Libelle | Beeld Shutterstock