Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met warm weer kun je het best dit voedsel eten

Met warm weer kun je het best dit voedsel eten

Thuis & wonen
Met warm weer kun je het best dit voedsel eten

Met deze hitte wil je geen uren in de keuken staan. Sommige mensen hebben zelfs ook weinig honger zodra we hogere temperaturen bereiken. Toch is het belangrijk om goed te blijven eten. 

Lees ook: Foodtip: de lekkerste gerechten bij warm weer

Daarnaast is het met warmer weer ook zaak om te zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt. En dat haal je echt niet alleen uit drinken, ook bepaald voedsel kan daarvoor een oplossing bieden. Het is daarom goed om genoeg zout te nuttigen. Grote kans namelijk dat je aardig wat zweet tijdens een dagje in de zon. Een kopje bouillon drinken kan helpen, maar we snappen als je met dit weer eerder snakt naar verkoeling. Je kunt het ideale drankje creëren door het sap van een halve citroen, een halve theelepel zout en een eetlepel honing door 0,5 liter warm water te mengen. Laat dit even afkoelen en genieten maar.

Gevulde salade

Geen inspiratie voor vanavond? De salade is een makkelijke en snelle oplossing om te maken met warm weer. Als je hiervoor kiest, ga dan voor een goed gevulde salade met hydraterende groenten. Denk aan paprika, selder, komkommer en sla. Ook kun je hierbij voor een lekkere fruitsalade gaan als bijgerecht. In meloen of bessen zit het meeste vocht. En om je alvast uit de brand te helpen voor morgenochtend: haver neemt tijdens het kookproces veel water op. Een goede keuze dus om eens een lekkere kommetje havermout te nemen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Libelle | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee