Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Erwtensoep

Erwtensoep

Thuis & wonen
Erwtensoep

Met het koude en grauwe weer, is het heerlijk om thuis te zitten en een kopje soep te eten. Vandaag dan ook een recept voor erwtensoep. Je hebt voor erwtensoep wel wat meer tijd nodig maar dan heb je ook wat! Je zou de soep ook de avond van te voren kunnen maken om deze de volgende dag lekker op te eten met een broodje erbij.

TErwtensoep

Dit heb je nodig:

Tijd: 90 min.
Recept voor 4-6 personen

400 gram spliterwten
1 ui
1 peen
1/4 knolselderij
1 prei
2 takjes selderij
1 rookworst
flink snuf peper
klein snufje zout

Zo maak je het:

Begin met het opzetten van een pan met 2 liter water en de spliterwten. Als het water kookt laat je dit circa 45 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet om af en toe te roeren en het schuim weg te scheppen. Ondertussen snijd de groenten in ringen en blokjes. Na 45 minuten voeg je de gesnipperde ui, de stukjes peen, knolselderij, ringen prei en wat fijngesneden selderij toe aan de pan. Laat dit nu weer circa 30 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de rookworst in plakjes of stukjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de soep. Breng de soep op smaak met een flinke snuf peper en een klein snufje zout.

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee