Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Herkenbaar: dit zijn de vijf grootste ergernissen tijdens pakjesavond

Herkenbaar: dit zijn de vijf grootste ergernissen tijdens pakjesavond

Herkenbaar: dit zijn de vijf grootste ergernissen tijdens pakjesavond

Vanavond is het weer zover, 5 december, ook wel bekend als pakjesavond. Altijd gezellig, met z’n alle bij elkaar. Overal zoetigheid en cadeautjes. Heel leuk natuurlijk, maar er zullen tijdens deze gezellige avond ook wel wat kleine irritaties kunnen opspelen. Daarom hebben we de vijf grootste ergernissen tijdens pakjesavond voor je op een rijtje gezet. 

Simulator gedichten

Niet iedereen is goed in het schrijven van een Sinterklaasgedicht. Maar op internet zijn er heel veel simulatoren te vinden die je kunnen helpen met het schrijven van zo’n gedicht. Maar helaas zijn die simulatoren niet echt bepaald creatief en zullen de meeste gedichten dus beginnen met: ‘Sinterklaas zat te denken, wat ze jou eens zouden schenken…’. En daar zullen behoorlijk wat irritaties door kunnen opspelen. We willen het liefst natuurlijk allemaal een persoonlijk gedicht ontvangen op pakjesavond.

Surprises maken

Sommige mensen vinden het leuk, andere hebben er een hekel aan. Surprises maken. Het kost veel tijd en moeite, dat moet je er wel voor over hebben. En als het tegenzit en je klaar bent met de surprise voor je familie, dan kun je gaan beginnen aan die voor je schoonfamilie en je hockeyclub, succes!

Onnozele cadeau’s

Vaak doen we met pakjesavond een limiet op de prijs voor de cadeau’s. En die ligt dan vaak rond de 15 euro. En het is best lastig om een verlanglijstje te verzinnen met leuke cadeau’s voor onder de 15 euro. En als je dan eindelijk wat leuks hebt gevonden, gaat tante Karen tijdens het dobbelspel met al jou cadeau’s ervandoor.

Lees ook
Déze vijf sterrenbeelden zijn het beste in sinterklaasgedichten schrijven

Te veel suiker

Het is dus eindelijk 5 december, maar de pepernoten liggen al sinds september in de schappen. Grote kans dus dat je jezelf al 3 maanden lang hebt zitten volproppen met pepernoten en er nu eigenlijk al misselijk van wordt als je er naar kijkt. En hoewel je gelukkig wordt van vroeg in het jaar pepernoten eten, heb je daar stiekem nu toch wel spijt van.

Gourmetten

En als laatste, het gourmetten op pakjesavond. Waarschijnlijk zit je al helemaal vol met marsepein en schuimpjes, en dat komt ook nog eens het gourmetstel op tafel. En gourmetten is natuurlijk eigenlijk een ander woord voor: jezelf volproppen met brood terwijl je naar je stukje vlees blijft kijken in de hoop dat het al gaar is. En vervolgens ruik je tot oud en nieuw naar die vieze gourmetgeur. Yay!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Fem-Fem | Beeld: GettyImages