Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ja, ja, JA! Déze bakkerij komt met vijf nieuwe smaken Bossche bollen

Ja, ja, JA! Déze bakkerij komt met vijf nieuwe smaken Bossche bollen

Thuis & wonen
Ja, ja, JA! Déze bakkerij komt met vijf nieuwe smaken Bossche bollen

De Bossche bol: met z’n romige vulling en dikke laag chocolade is het een klassieker onder de gebakjes. Je kunt er bijna niet niét van houden. Wij deden dan ook een rondedansje toen we hoorden dat er nu VIJF nieuwe smaken van worden verkocht. En ze klinken zó lekker…

Lees ook
YUM: Dit zijn de populairste salted caramel recepten op Pinterest!

‘Sjekladebollen’ om je vingers bij af te likken
De Bossche bol (ook wel ‘sjekladebol’) is een specialiteit uit Den Bosch. De lekkernij bestaat al meer dan honderd jaar en is inmiddels ook ver buiten de Brabantse stad ingeburgerd. Dankzij bakkerij Royal – uiteraard gevestigd in ’s Hertogenbosch – zijn er naast de normale variant nu special editions verkrijgbaar. En dat zijn – hou je vast – de volgende smaken:

• Karamel-zeezout
• Zomerfruit (onderstaande foto)
• Limoen
• Witte chocolade met framboos
• Extra dark

‘Morrelen aan een oude traditie’
De zoon van eigenaar Jules Lauwerijssen van bakkerij Royal vroeg al langer naar gekleurde varianten van de bol. Na wat experimenteren kwam Jules met de bovenstaande smaken. Hij vond de lancering best spannend. “Je gaat natuurlijk wel aan een oude traditie zitten morrelen. Maar tot nu toe krijgen we gelukkig alleen maar positieve reacties.”

Turbo-soezen?
De gebakjes zullen voorlopig verkocht worden als mini-variant van de gewone Bossche bol. “Althans, met een doorsnede van 5,5 cm zullen ze groot genoeg zijn voor de gemiddelde Nederlander”, zo denkt Jules. De nieuwe smaken worden officieel gepresenteerd tijdens het evenement Gezellige Zaken in Den Bosch. Kan je niet meer wachten? Dan kan je nu al langsgaan bij de bakkerij, want Jules heeft als test al wat nieuwe Bossche bollen in de bakkerij liggen. “Ze worden nu al goed verkocht,” vertelt hij opgewekt.

Zelf bollen bakken
Leuk voor alle DIY’ers onder ons: bakkerij Royal komt binnenkort ook met een workshop Bossche bol maken, zodat je je eigen variant in elkaar kan knutselen. Zet ons maar op de lijst, Jules!

bossche

Beeld: Bakkerij Royal.

Shoppen is altijd een goed idee