Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Empanadas met gehakt

Empanadas met gehakt

Thuis & wonen
Empanadas met gehakt

Empanadas zijn bladerdeeg hapjes die je kunt serveren bij de borrel of als tapas gerecht kunt maken. Varieer ook met de vulling! In dit recept worden de empanadas gevuld met gehakt en diverse groenten.

Dit heb je nodig

150 gr gehakt
3-4 tl tomatenpuree
halve ui, gesnipperd
1 tl italiaanse kruiden
snufje cayenne peper
snufje zout en peper
half blikje mais
10 plakjes hartig taart deeg
evt. 1 ei of melk

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en bak het gehakt rul. Voeg het gesnipperd uitje en de kruiden toe en bak dit 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel een beetje droog is. Voeg de mais toe en bak dit ongeveer 2-3 minuten mee. vervolgens is je vulling klaar. Empanadas zijn officieel halve maantjes. Daarom snijd ik mbv een klein kommetje een mooie cirkel van het plakje deeg. Vul de helft van het plakje deeg met de gehaktvulling en vouw het geheel dicht. Druk aan met je vingers en met een vork maak je het deegflapje helemaal goed dicht. Ga zo door totdat je ingrediënten op zijn. Leeg de empanadas op een bakplaat met bakpapier (bestrijk evt. met ei of melk) en zet de empanadas 15 minuten in de oven.

Tip: ook lekker met kip en prei.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie 

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee