Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze emoji wordt alsnog verwijderd uit de geplande update van morgen!

Déze emoji wordt alsnog verwijderd uit de geplande update van morgen!

Déze emoji wordt alsnog verwijderd uit de geplande update van morgen!

Morgen is de grote dag aangebroken dat we eindelijk – eindelijk! – helemaal los kunnen gaan met allerlei nieuwe emoji’s. De avocado is toegevoegd aan het aanbod, en daar doen we stiekem een klein dansje voor. Maar na zorgen van Apple is er een emoji op het laatste nippertje verwijderd uit de update.

Bacon
Unicode – het bedrijf dat over het selecteren en uitbrengen van emoji’s gaat – brengt morgen een compleet nieuwe reeks aan emoji’s uit. Niet alleen staat er vanaf morgen een avocado tussen je favoriete icoontjes, maar kun je je ook helemaal uitleven met een plaatje van bacon én talloze emoji’s die te maken hebben met de komende Olympische Spelen. Maar het plaatje van het geweer staat er niet meer tussen.

Bezorgd
Apple heeft ervoor gezorgd dat het geweer-icoontje niet tussen de update komt te staan. Afgelopen mei gaven Microsoft, Google en Apple al aan dat ze bezorgd waren over de geweer-emoji die in de update zat, en Apple liet zelfs weten dat als-ie er toch zou komen, ze ‘m zouden weigeren. De emoji zou er zo uit hebben gezien:

emoji-geweer

Afbeelding: ELLE

Olympische Spelen
Unicode verklaart dat het geweer hoorde bij de emoji’s voor de Olympische Spelen, aangezien schieten ook een sport is die thuishoort op de Spelen. Daarnaast zullen er ook gouden en zilveren medailles toegevoegd worden, net als emoji’s omtrent turnen, handbal en waterpolo. Dat klinkt ons een stuk vriendelijker in de oren dan een geweer.

Bron: ELLE

Lees ook: