Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Emmy Awards 2016: Dit waren de grote winnaars van de avond!

Emmy Awards 2016: Dit waren de grote winnaars van de avond!

Emmy Awards 2016: Dit waren de grote winnaars van de avond!

Hoewel het altijd leuk is om de beste rode loper looks onder de loep te nemen, gaat het bij awardshows voornamelijk om het winnen van prijzen. De Emmy Awards staan bekend als dé belangrijkste televisieprijzen van Amerika en er werden dit jaar enkele records gebroken. Wij sommen de belangrijkste winnaars even voor jullie op.

Game of Thrones

‘Game Of Thrones’ was gisteren dé grote winnaar van de avond. De HBO-serie won in totaal 12 Emmy’s, waaronder ‘Beste dramaserie’ en ‘Beste script van een dramaserie’. De serie werd dit jaar 23 keer genomineerd, eentje minder dan vorig jaar waarmee ze toen het record  van ‘meeste nominaties in een jaar’ verbroken. Toch brak GOT dit jaar een nieuw record, dat van ‘meeste Emmy’s voor een fictionele televisieserie ooit’. Het record stond tot voor kort op naam van comedyserie Frasier met 37 Emmy’s, maar het totaal van ‘Game Of Thrones’ staat sinds gisterenavond op 38.

LOOK AT ALL THESE BEAUTUFUL NERDS!!!! 😍😍😍😍😍 L TO R : Rory McCann, Conleth Hill, Iwan Rheon,Hannah Murray, Gwendoline Christie, Peter Dinklage, Nicolj Coster Waldou, Maisie Willaims, Emilia Clarke, Sophie Turner and Kit Harington. CONGRATULATIONS TO THE ENTIRE CAST FOR WINNING 12 EMMY’S LAST NIGHT INCLUDING THE BEST DRAMA SERIES BREAKING THE RECORD FOR THE MOST NUMBER OF AWARDS FOR A PRIME TIME SERIES BY WINNING 38 EMMY’S SINCE THE FIRST SEASON. FUCK YESSSSSS!!!💪💪 🎉🎉🎉🎉💞💞💞🎉🎉🎉🎉💞💞💞🎉🎉🎉🎉 THIS IS SOOOOO COOL!!!! yaay happy dance you guys💃💃💃🙌 . . . . . . . . . . . . .#Rorymccann #Sophieturner #Maisiewilliams #Kitharington#Nicolajcosterwaldou#Peterdinklage #Emiliaclarke #Iwanrheon #Hannahmurray #Conlethhill#gwendolinechristie#Gameofthrones#Gameofthronescast#gotcast#emmys#bestdrama#Sandorclegane#Sansastark #Aryastark #Jonsnow #Daenerystargaryen #Tyrionlannister #Jaimelannister#Gotseason6#Gameofthronesfamily #Gotfamily

Een foto die is geplaatst door Lady Hound (@ladyhoundofhousestark) op

The People vs. O.J. Simpson

‘American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson’ werd gisteren tot beste miniserie van de avond bekroond. De serie sleepte gisterenavond 5 Emmy’s in de wacht in de categorie miniserie en wist zo zijn plek als favoriet te verzilveren. Ook Courtney B. Vance, Sterling K. Brown en Sarah Paulson wisten hun overwinning van beste acteur en actrice in een miniserie binnen te halen. Enkel acteurs David Schwimmer en John Travolta, die genomineerd waren voor hun bijrol in de serie, gingen zonder beeldje naar huis.

#thepeoplevsojsimpson cast were big winners at #theemmys2016 . Congratulations. #emmywinners #notsonews

Een foto die is geplaatst door naija news (@not_so_news) op

Actrice Julia Louis-Dreyfus

De 55-jarige actrice ontving gisteren haar 8ste Emmy en schreef hiermee geschiedenis. Julia, die vooral bekend geworden is dankzij haar rol als Elaine Benes in de comedy Seinfeld, won in de categorie ‘Beste vrouwelijke hoofdrol in een komedieserie’ voor haar rol in de serie ‘Veeps’. Dit is haar vijfde Emmy voor deze rol, een record in Emmy-geschiedenis. ‘Veep’ werd ook verkozen tot ‘Beste komedieserie’.

Transgender

Tijdens de ceremonie was er énorm veel aandacht voor de rechten van vrouwen en transgenders. Zo won Jill Soloway de prijs voor ‘Beste regisseur in een komedieserie’ met haar serie ‘Transparent’, een verhaal over een Joodse vader die zich uit als transgender. In haar speech sprak Soloway over de rechten van minderheden en riep op tot het beëindigen van het patriarchaat, een maatschappijvorm waarin mannen een dominante rol innemen.

Acteur Jeffrey Tambor accepteerde even later zijn prijs voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’ in de serie en vroeg Hollywood om transgender acteurs een kans te geven. Zo vindt ook hij dat het niet gepast is om als niet-transgender een rol te vertolken van een transgender personage.

‘Transparent’ creator Jill Soloway gave a killer acceptance speech at the #Emmys.

Een foto die is geplaatst door Mic (@mic) op

Lees ook: