Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Even kennismaken: hiér kun je de cast van Netflix-hitserie ‘Emily in Paris’ nog meer van kennen

Even kennismaken: hiér kun je de cast van Netflix-hitserie ‘Emily in Paris’ nog meer van kennen

Thuis & wonen
Even kennismaken: hiér kun je de cast van Netflix-hitserie ‘Emily in Paris’ nog meer van kennen

Iedereen lijkt wel in de ban te zijn van de nieuwe Netflix-serie ‘Emily in Paris’. En dat is begrijpelijk: de show vult het gat (of moeten we zeggen: krater) dat series als ‘Sex and the City’ en ‘Gossip Girl’ hebben achtergelaten. In de serie zien we een aantal bekende, maar ook genoeg onbekende gezichten. Tijd om even kennis te maken: zo ziet de ‘Emily in Paris’ cast er in het echt uit.

Dit is de ‘Emily in Paris’ cast

Hoewel de meesten van ons wel bekend zijn met Lily Collins (Emily), zijn de rest van de acteurs (nog) vrij onbekend. Om de Emily in Paris cast net even een beetje beter te leren kennen, hebben we de nodige info voor je op een rijtje gezet. Handig!

1. Emily Cooper – gespeeld door Lily Collins

emily in paris emily

Hoofdpersonage Emily wordt vertolkt door niemand minder dan Lily Collins (31), dochter van muzikant Phil Collins en Jill Tavelman. De Amerikaanse actrice heeft in de loop der jaren al een indrukwekkend CV opgebouwd, met rollen in films als Love, Rosie, To the Bone en Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. In Emily in Paris speelt ze de overenthousiaste Emily, die een nieuw leven opbouwt in Parijs als ze daar voor haar werk heen wordt gestuurd.

2. Gabriel – gespeeld door Lucas Bravo

emily in paris gabriel

De Franse Lucas Bravo (32) is al een aantal jaar acteur en model, maar Emily in Paris betekende zijn grote, internationale doorbraak. Hij heeft de harten van veel fans gestolen met zijn rol als Gabriel, Emily’s onderbuurman met een ‘perfect boyfriend‘-karakter. Lucas heeft in meerdere Franse televisieseries gespeeld en is te zien geweest in campagnes van o.a. Chanel. Ook in het echte leven is de acteur sous-chef geweest, dus de rol van Gabriel is hem op het lijf geschreven.

3. Mindy Chen – gespeeld door Ashley Park

emily in paris mindy

De Amerikaanse actrice Ashley Park (29) speelt de vrolijke, sarcastische Mindy Chen in de Netflix-serie, Emily’s BFF en guide in Parijs. Ashley is vooral bekend van Broadway, waar ze onder meer de rol van Gretchen Wieners heeft gespeeld in de Mean Girls-musical. Ook was ze te zien in musicals als Sunday in the Park With George en The King and I. Ze heeft een gouden keel – geen wonder dat ze in Emily in Paris een voormalig Chinese popster speelt.

4. Camille – gespeeld door Camille Razat

emily in paris camille

Camille is in Emily in Paris de typische Franse it-girl, ze is altijd vriendelijk en sociaal, en heeft met een goed gevoel voor stijl. Niet alleen haar naam komt overeen met haar rol, want de Franse actrice en model Camille Razat (26) is in het echte leven ook überstijlvol en een bekend gezicht in de modewereld. Ze heeft in het verleden gespeeld in de Franse serie The Disappearance en in de Frans/Belgische horrorfilm Girls with Balls.

5. Sylvie Grateau – gespeeld door Philippine Leroy-Beaulieu

emily in paris sylvie

Philippine Leroy-Beaulieu (57) speelt Sylvie, Emily’s boss from hell bij Frans marketingbureau Savoir. Met een extreem goed gevoel voor stijl, dat wel. De Franse actrice stond aan de top van haar carrière in de jaren tachtig, toen ze regelmatig in Franse films speelde zoals Three Men And A Cradle en Natalia.

6. Antoine Lambert – gespeeld door William Abadie

emily in paris antoine

Als de gladde Fransman Antoine Lambert uit Emily in Paris je bekend voorkomt, dan kan dat goed kloppen. William Abadie heeft (bij)rollen gespeeld in de populaire tv-series zoals Sex and the City, Ugly Betty, The O.C., Homeland en… Gossip Girl. Ik herkende hem vooral van die laatste; zo speelde Abadie de rol van Roman, de nieuwe Franse lover van Blairs vader. Ook heeft de acteur in verschillende films gespeeld, waaronder Resident Evil en The Pink Panther.

7. Luc – gespeeld door Bruno Gouery, en Julien – gespeeld door Samuel Arnold

emily in paris luc julien

Luc en Julien zijn Emily’s collega’s bij Savoir. Hoewel ze eerst gemeen en arrogant tegen haar doen, worden ze langzaam vrienden met Emily. Luc wordt gespeeld door Bruno Gouery (45), acteur en schrijver. Hij heeft in verschillende Franse series gespeeld, zoals Doc MartinPresident Alphonse en Super Jimmy. Beginnend acteur Samuel Arnold speelt Julien, wat de eerste grote rol voor de acteur betekent.

Lees ook
We kunnen nú al niet wachten: dit weten we over ‘Emily in Paris’ seizoen 2

Waar gaat ‘Emily in Paris’ over?

Ben je nog niet begonnen aan Emily in Paris? Dan praten we je graag even bij. De serie gaat over de Amerikaanse Emily, die bij een marketingbedrijf in Chicago werkt. Als haar baas onverwachts zwanger blijkt te zijn, wordt de enthousiaste millennial naar Parijs gestuurd om haar onbeleefde Franse collega’s op te zadelen met haar Amerikaanse ideeën. Daar zijn ze uiteraard niet van gediend, maar langzaamaan weet Emily haar draai te vinden – niet alleen op werkgebied, maar óók daarbuiten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Marie Claire | Beeld: Getty Images, Netflix

Shoppen is altijd een goed idee