Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eindelijk! Zo voorkom je dat een avocado bruin wordt

Eindelijk! Zo voorkom je dat een avocado bruin wordt

Thuis & wonen
Eindelijk! Zo voorkom je dat een avocado bruin wordt

Zonder de term ‘superfood’ in de mond te willen nemen, kunnen we wel stellen dat de avocado hét voedingsmiddel van dit moment is. De groene vrucht zit vol met gezonde vetten en voedingsstoffen.

Het enige dat jammer is, is dat ze zo snel bederven. Zo kan het gebeuren dat in al je enthousiasme twee netjes avocado’s koopt om vervolgens ruim drie bakken viesbruinige guacemole te serveren op je huisfeestje – die vervolgens door niemand wordt aangeraakt. Zo zonde!

Rode ui

En gelukkig ook makkelijk te voorkomen, wij hebben namelijk de ultieme hack: een rode ui. Het enige wat je hoeft te doen is een paar goede stukken rode ui in een plastic bakje bij jouw halve avocado doen, deksel erop en in de koelkast zetten. Bruine avocado’s zullen voorgoed tot het verleden behoren.

Hoe het precies werkt, kan je zien op onderstaande video:

 

 

Meer handig tips?

Bron: ChowHound via YouTube

Shoppen is altijd een goed idee