Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eindelijk: van deze uien ga je niet huilen

Eindelijk: van deze uien ga je niet huilen

Eindelijk: van deze uien ga je niet huilen

Uien snijden is een klusje waar we altijd flink tegenop kijken. Ze smaken heerlijk in een gerecht, maar doen ons altijd huilen als een klein kind, met uitgelopen mascara en rode ogen als resultaat. Maar dat is binnenkort verleden tijd! Want er komt binnenkort een ui op de markt, waarvan je niet hoeft te huilen.

Lees ook: Zó snijd je uien zonder een traantje te laten

We hebben al vaker geschreven over allerlei handige trucjes die je in kunt zetten, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je oog make-up blijft zitten tijdens het snijden van een ui. De kraan laten lopen, een joekel van een duikbril opzetten of een theelichtje branden in de buurt van je keukenplank…

Allemaal leuk en aardig, maar genezen is beter dan voorkomen, niet? En dus ontwierpen Amerikaanse onderzoekers van Bayer Crop Science een zogehete ‘Sunion’. Oftewel, een ui waarvan je níet zou hoeven huilen. De ui is geen genetisch gemanipuleerd etenswaar, maar ontstaan door het kruisen van verschillende gewassen door elkaar.

Helaas is deze ui vooralsnog alleen in Amerika te koop, maar we verwachten dat – mits de ‘Sunion’ écht werkt natuurlijk – deze ook gauw in Europa te verkrijgen zal zijn. Yes!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: GVA, New York Times, Beeld: Sanoma Beeldbank