Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Éindelijk: de reuzenpanda’s zijn as we speak onderweg naar Nederland

Éindelijk: de reuzenpanda’s zijn as we speak onderweg naar Nederland

Éindelijk: de reuzenpanda’s zijn as we speak onderweg naar Nederland

Het is de dag die je wist dat zou komen (ja ja, wij zijn al een beetje in Koningsdag-sferen). Nederland maakt zich klaar voor twee bijzondere nieuwe immigranten: de twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn éindelijk vanuit China onderweg naar Nederland.

Lees ook
VIDEO: Zo schattig ziet de babypanda eruit als-ie probeert op te staan

Pandadroom
Het vliegtuig met de twee panda’s is rond 9.00 uur Nederlandse tijd vertrokken van het vliegveld van Chengdu, in het midden van China. Het land kondigde in oktober 2015 aan dat de reuzenpanda’s worden uitgeleend aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Voor het park gaat daarmee een langgekoesterde wens in vervulling. De dieren blijven maximaal vijftien jaar in Rhenen. Wereldwijd zijn reuzenpanda’s maar in achttien dierentuinen te zien. De beesten leven in het wild alleen in China.

Even acclimatiseren, hoor
Het duurt nog even voordat bezoekers Wu Wen en Xing Ya kunnen zien, want ze moeten eerst wennen aan hun nieuwe omgeving. De aanwezigheid van een vertrouwde verzorger die is meegereisd uit China moet daarbij helpen. Het speciale KLM-toestel met deze bijzondere gasten uit China wordt vanavond rond 19.00 uur verwacht op Schiphol.