Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een ei splitsen

Een ei splitsen

Thuis & wonen
Een ei splitsen

Heb je nog nooit een ei gesplitst? Oefening baart kunst! 

Ei splitsen

Soms heb je voor een gerecht of baksel alleen het eiwit of alleen het eigeel nodig. Maar als je nog nooit een eitje hebt gesplitst, kan het best een gepriegel zijn. Daarom deze handige kookvideo, waarin wordt uitgelegd hoe je dat klusje klaart.

Aan de slag

Je hebt nodig: twee schaaltjes, een ei, citroensap en keukenpapier. Zorg dat de schaaltjes vetvrij zijn, zodat je het eiwit daarna goed kunt opkloppen. Dit doe je met een beetje citroensap en een keukenpapiertje. Azijn kan ook! Tik met het ei op de rand van het schaaltje. Breek het ei open en laat het eiwit langzaam in het schaaltje lopen. Het eigeel beweeg je naar het andere deel van de eischaal. Of vang het eigeel met je hand boven het schaaltje op, waarbij het eiwit door je vingers glijdt. De dooier die je overhoudt doe je in het andere schaaltje.

 

Succes!

Lees ook:
– Lavendel drogen
– Daarom zit er een gaatje in de pan!
– Dit doe je met een bananenschil!

Shoppen is altijd een goed idee