Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Netflix kondigt eerste Nederlandse Original aan en híer gaat-ie over

Netflix kondigt eerste Nederlandse Original aan en híer gaat-ie over

Thuis & wonen
Netflix kondigt eerste Nederlandse Original aan en híer gaat-ie over

Streamingdienst Netflix gaat de eerste Nederlandse Netflix Original maken. De serie, waarvan de naam nog niet bekend is, wordt dit jaar door productiebedrijf Pupkin (Van God los) gemaakt en bestaat uit acht afleveringen van dertig minuten.

Lees ook
Fan van ‘The Sinner’? Dan is deze nieuwe Netflix-serie zeker wat voor jou!

Persconferentie

In 2019 zal de serie wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix, heeft de dienst woensdag bekendgemaakt tijdens een presentatie over Netflix Originals uit Europa vandaag in Rome.

Buitenaards tintje

De Nederlandse Netflix-serie speelt zich af in Amsterdam en vertelt over een groep jonge vrijgevochten studenten die genieten van alles wat het leven biedt: rijkdom, seks en macht. Dit verandert echter als ze, zonder het te beseffen, een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen. Klinkt spannend en doet denken aan een soort combinatie tussen Gossip Girl en eh… Stranger Things? Wij zijn in ieder geval geïntrigeerd.

In goede handen

Acteurs zijn nog niet bekendgemaakt. De serie is bedacht en wordt geproduceerd door Pieter Kuijpers en Sander van Meurs van Pupkin, en wordt geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly (Bankier van het Verzet, Smeris). De productie zal worden overzien door showrunner Michael Leendertse (Van God Los, Smeris).

Meedogenloze geschiedenis

“Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror”, vertelt Pieter Kuijpers. “De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.”

Beeld: Hollandse Hoogte

Shoppen is altijd een goed idee