Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eerste Nederlandse Netflix-film in de maak: dít is er al bekend over het verhaal

Eerste Nederlandse Netflix-film in de maak: dít is er al bekend over het verhaal

Thuis & wonen
Eerste Nederlandse Netflix-film in de maak: dít is er al bekend over het verhaal

Netflix gaat voor het eerst een Nederlandse film produceren. Het gaat om een nog titelloos komisch misdaaddrama dat wordt gemaakt door regisseur Shady El-Hamus en scenarist Jeroen Scholten van Aschat. Het tweetal maakte eerder de komedie ‘De Libi’, die vorig jaar in de Nederlandse bioscopen draaide.

Eerste Nederlandse Netflix-film

Het nieuwe project is vrijdagochtend aangekondigd door Netflix en producent Fiction Valley. De film vertelt het verhaal van Richie Rich, die op het punt staat de grootste hiphopartiest van Nederland te worden. Vlak voor een belangrijk optreden wordt hij echter beroofd door een groep gewapende tieners. Als de beelden van de vernederende beroving viraal gaan, volgt een koortsachtig kat-en-muisspel waarin Richie zijn beschadigde imago moet proberen te herstellen.

Unieke kans

“De gedeelde ambitie is om een verhaal te vertellen dat reflecteert op deze tijd en zowel weet te vermaken als te verdiepen”, zegt Shady El-Hamus. “Het vertrouwen dat we van Netflix krijgen, werkt heel motiverend. Bovendien geeft deze samenwerking ons de kans om een film te maken voor een groot en wereldwijd publiek. Een droom die uitkomt.”

Wie en wanneer?

Acteurs zijn nog niet bekendgemaakt. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de film op Netflix te zien zal zijn. De streamingdienst heeft meer dan 183 miljoen klanten in meer dan 190 landen.

Eerste Nederlandse Netflix Original serie: ‘Ares’

Eerder dit jaar verscheen al de eerste Nederlandse Netflix Original serie op de streamingsdienst, genaamd Ares. Dat is een psychologische horrorserie over beste vrienden Rosa en Jacob die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Wat in eerste instantie een normale sociëteit lijkt, blijkt een schimmig genootschap waarin het draait om rijkdom en macht. En dan verdwijnt Rosa plotseling. Heeft zij een verschrikkelijke prijs moeten betalen om bij de elite te horen?

Lees ook
Toe aan een nieuwe zwijmelserie á la ‘Virgin River’? Deze original staat vanaf nú op Netflix

Sterrencast

Voor Ares is een indrukwekkende sterrencast aangetrokken. Onder anderen Jade Olieberg (Moordvrouw), Tobias Kersloot (Nieuwe Buren), Lisa Smit (Dokter Deen), Robin Boissevain (Spijt!), Frieda Barnhard (Judas), Hans Kesting (DNA) en Gouden Kalf winnares Rifka Lodeizen (Judas) zijn te zien in de serie. Overige rollen zijn er voor Roos Dickmann (Als de dijken breken), Jip van den Dool (Brasserie Valentijn), Steef de Bot (Riphagen), Janni Goslinga (Als de dijken breken), Dennis Rudge (Celblok H), Jennifer Welts (Het Huis Anubis), Florence Vos Weeda (Flikken Rotterdam) en Minne Koole (Niemand in de stad). De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez (Mocro Maffia – nóg zo’n serie van formaat) en Michiel ten Horn (Aanmodderfokker).

Bekijk hieronder de trailer van ‘Ares’:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Pexels, YouTube

Shoppen is altijd een goed idee