Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eerste aflevering ‘Beau en de Veteranen’ laat diepe indruk achter bij kijkers

Eerste aflevering ‘Beau en de Veteranen’ laat diepe indruk achter bij kijkers

Eerste aflevering ‘Beau en de Veteranen’ laat diepe indruk achter bij kijkers

Gisteren was de eerste aflevering van ‘Beau en de Veteranen’ te zien, een programma dat een diepe indruk heeft achtergelaten. Samen met zeven oorlogsveteranen die PTSS hebben, reist Beau van Erven Dorens door Noorwegen. Tussendoor is te zien hoe hun dagelijks leven eruitziet en hoe missies invloed hebben gehad op hun leven.

Naast The Amsterdam Project, The Rotterdam Project en twee seizoenen Beau Five Days Inside, was het tijd voor een nieuw programma: Beau en de Veteranen. En ook dit is geen luchtige televisie.

Leven in angst

Het programma gaat aan een stuk door over heftige verhalen. Veteranen die werden ooit uitgezonden als dappere mariniers leven nu constant in angst en stress. Alina vertelt dat ze op de bank slaapt. “Hier kan ik waken en alles in de gaten houden. Mocht er wat gebeuren kan ik de kinderen beschermen. Ik moet weten wat er in en om het huis gebeurt.” Een andere veteraan vertelt: “Je staat samen tanden te poetsen en een week later sta je diezelfde tanden op te ruimen. In mijn hoofd is het elke dag oorlog.”

Lees ook
Laatste aflevering ‘Beau Five Days Inside’ zorgt voor compleet andere kijk op circus

Erkenning

Na de eerste aflevering wordt duidelijk dat er meer erkenning en waardering moet komen voor veteranen. Wat de trauma’s nog erger maakt, is het gebrek aan begrip en erkenning thuis voor de Nederlandse militairen. Met Beau en de Veteranen streeft de presentator naar emancipatie van de veteraan. “In Frankrijk, Amerika Engeland staan ze voor je op in de tram”, aldus Beau. “En hier wordt een beetje lacherig gedaan: wat gaan die mensen nou doen in die zandbak in Irak?”

Op social media spreken kijkers vol lof over Beau en het programma.

Beau en de Veteranen is elke dinsdag te zien om 20:30 uur op RTL 4.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RTL Beeldbank