Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eens of oneens? ‘Als thuiswerkende ouder is het logisch dat je kind de hele dag achter een scherm zit’

Eens of oneens? ‘Als thuiswerkende ouder is het logisch dat je kind de hele dag achter een scherm zit’

Eens of oneens? ‘Als thuiswerkende ouder is het logisch dat je kind de hele dag achter een scherm zit’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Als thuiswerkende ouder is het logisch dat je je kind de hele dag achter een scherm zet’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Discodip op een ijsje ziet er gezellig uit, maar voegt niets toe’

stelling thuiswerkende ouder

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Esther: Echt niet… daar worden ze strontchagrijnig van en ik dus ook! Niet als hij aan staat, maar als hij uit moet en de kids weer mogen gaan spelen. Hier staat de televisie zelfs minder aan dan normaal. De zon schijnt, dus hop, naar buiten. Vervelen is zo belangrijk voor die kids, laat dat creatieve brein zich maar ontwikkelen. Ik plak wel wat meer pleisters dan gemiddeld en ben me aan het ontwikkelen tot een ware dr. Phil af en toe, maar slaap dan ook beter dan ooit.

Feikje: Nee, niet de hele dag, maar langer schermtijd ontkom je bijna niet aan.

Tanja: Het is een mooi streven om het niet te doen, maar als ik voor ons gezin spreek: thuiswerkende vader en ik studeer, volg momenteel online les en volgende week beginnen mijn tentamens die gewoon doorgaan en we hebben een dochter van vijf. Het is niet haalbaar dat we haar niet achter de tablet laten overdag! Neemt niet weg dat tot twee uur gewoon een ‘schooldag’ is bij ons. Als ze dan de tablet heeft dan mag het alleen Squla zijn.

Daan: Het is onvermijdelijk dat ze meer schermtijd gebruiken. Het sluipt er ook in. Als ik bezig ben of in een meeting zit, ben ik gefocust op mijn werk. Mijn dochter van zeven komt dan helaas niet zelf melden dat ze haar schermtijd heeft overschreden. En ach, ik maak daar dan ook geen drama van. We moeten er samen het beste van maken in deze tijd.

Rianne: Niet de hele dag maar toch wel een deel van de dag. Fijn voor al die perfecte mama’s die na drie weken thuis met de kinderen nog creatief zijn om van alles te bedenken. En de kinderen te kunnen stimuleren. Applaus.

Ankje: Nou, nee… ze mogen nu wel wat langer, maar er is ook genoeg speelgoed in huis waarmee ze zich mee kunnen vermaken. Met het mooie weer gaan ze maar naar buiten.

Rene: Ja, je wil het toch ook een beetje gezellig houden en niet de hele dag politieagent moeten spelen of zelf dag in dag uit met ze spelen.

Lenny: Er is geen goed of fout… zolang iedereen happy en relaxed is in deze tijd. Go with the flow is ons motto. De ene dag veel op het scherm, de volgende dag gooien ze ‘m zelf al in een hoek…

Hayley: Mijn dochtertje af en toe. Maar ik probeer haar toch zo veel mogelijk te vermaken met educatieve en creatieve dingen. En uiteraard lekker in de tuin spelen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock