Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eenpansgerecht met aardappel en peultjes

Eenpansgerecht met aardappel en peultjes

Thuis & wonen
Eenpansgerecht met aardappel en peultjes

Dit gerecht is super simpel en ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je weinig tijd en zin hebt om lang in de keuken te staan. De vleesliefhebbers kunnen eventueel nog wat blokjes kip of spekreepjes toevoegen om het af te maken.

Eenpansgerecht met aardappel en peultjes

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min.

Dit heb je nodig

  • 200 gr peultjes
  • 400-450 gr voorgekookte krieltjes of 4-5 aardappels
  • 1 ui
  • 1 paprika’s
  • 1 el pesto
  • 1 tomaten
  • snufje zout en peper

Zo maak je het

Snijd de ui, paprika en tomaten in stukjes. Snijd de puntjes van de peultjes en snijd de peultjes eventueel door tweeën. Giet een scheutje olie in een pan en bak de krieltjes met een snufje zout, peper en de tijm ongeveer 5-6 minuten totdat ze iets zachter zijn.

Voeg dan de peultjes, paprika en tomaat toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg dan de ui en de pesto toe en bak nog 2 minuten.

Zet het vuur uit en schep de aardappelroerbak op een bord. Eventueel kun je er nog een klein beetje parmezaanse kaas overheen strooien.

De vleesliefhebbers kunnen spekreepjes of blokjes kip toevoegen.

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee