Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Jolien blogt: Een werkplekje in de kinderkamer

Jolien blogt: Een werkplekje in de kinderkamer

Jolien blogt: Een werkplekje in de kinderkamer

Zodra kinderen zelfstandig op hun slaapkamer spelen is het al vrij snel een leuk idee om een ‘werkplekje‘ te maken.

Onze dochter was nog vrij jong (net 3) toen ze net als haar grote zus graag een plekje wilde om boekjes te kijken. Omdat ze een heel kleine kamer had, bedachten we een ‘werkplekje’ dat ook geschikt is voor de kleine kinderkamer. Voor het slapen gingen we aan haar bureautje een verhaaltje lezen. Zelf kon ze op de grote stoel klimmen.

Voor de iets oudere kinderen is een werkplekje een fijne plek om zelf te lezen, schrijven en tekenen. Belangrijk is dan ook een goede, kindvriendelijke lamp. Onze oudste dochter haar favoriete plek in de kinderkamer is zeker haar ‘schoolbureau’. Met haar vriendjes van school speelt ze met name schooltje. (foto’s door Jeltje Janmaat)

Denk bij een werkplek voor oudere kinderen ook eraan om voldoende opbergmogelijkheden rondom de werkplek te maken. Dit kunnen archiefbakken zijn of een ladekastje naast het bureau. Boven het bureautje kun je eventueel een wandplank bevestigen of een tomado wandkastje (of een soortgelijke wandkast via de Hema).

Kijk op kinderkamerstylist.nl voor meer kinderburo-inspiratie.

Hieronder bij de shopping producten toon ik nog een aantal inspirerende werkplekjes. Heb je een schuine wand? Maak wandplankjes op maat en bevestig een stevige plank onderaan, die diep genoeg is en dient als bureau. Wist je dat je van een vensterbank ook een werkplekje kunt maken? We laten een foto zien van een heel diepe vensterbank waaronder een gordijntje gespannen is.

1. Vintage buro via Pinterest
2. Vensterbank als werkplekje
3. Werkplekje schuine wand via Pinterest
4.Werkplekje zelfmaken via Kinderkamerstylist
5. Boomstam bij steigerhouten bureautje
6.Werkplek via vtwonen.nl
7. Werkplekje met Stokke tripp trapp stoel
8. Werkplekje via vtwonen.nl
9. Vintage bureautje via Etsy.com