Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een hint van mint

Een hint van mint

Een hint van mint

Annelies (31, werkt in de media en is eigenaar van Mamalogisch.nl) woont met Patrick (36, manager commerciële communicatie) en zoontje Fedde (1) in Hilversum. In 2006 vonden ze dit huis uit 1906 van 95 m². Annelies komt de mooiste woonspullen vaak toevallig tegen. 

‘Na lang zoeken naar een droomplekje voor ons samen, kwam bijna negen jaar geleden dit huis op ons pad. Het was precies wat we zochten. We vielen voor de authentieke details zoals de kamer en suite, de glas-in-loodramen en de prachtige plafond-ornamenten. Hoewel het huis in goede staat leek te zijn, kwamen er later heel wat verborgen gebreken naar boven. De fundering in de keuken bleek bijvoorbeeld compleet verzakt te zijn. We hebben alles van onder tot boven moeten opknappen. Dit hebben we in fases gedaan, waardoor het heel wat jaren heeft geduurd. Toen ik in mei 2013 in verwachting raakte, was de bovenverdieping nog niet af. Hét moment om een deadline te stellen en nog even keihard aan de slag te gaan. Met hulp van een heel handige vriend van ons is ook de bovenverdieping  prachtig geworden. We hebben alle plafonds, die in erg slechte staat waren, eruit getrokken. Daardoor reiken de kamers nu tot de nok van het huis. Ontzettend gaaf. We begonnen onervaren aan dit project, maar zijn inmiddels volleerde klussers.’

Favoriete winkels in Hilversum

Kinderwinkel Mevrouw Groen is de allerleukste kinderwinkel van Hilversum. Je vindt er originele dingen die je niet overal ziet en super leuke kleding van verschillende merken zoals Imps & Elfs, Fresk, Kik-kid, Cleasens. Ik vond er veel leuks voor op de babykamer.

LEF Hilversum een super leuke kledingwinkel waar ze veel kleurrijks verkopen. Ze verkopen prachtige merken zoals Malvin, King Louie, Lien & Giel en Tante Betsy. Beauty’s van jurkjes en je wordt altijd super leuk geholpen.

Favoriete webshops

Imps-elfs.nl

Little-mini.com

Littleelephant.nl

Woontip van Annelies

Vind de stijl die bij jou past en kies voor een lichte basis. Je kunt hier alle kanten mee op. Het geeft een ruimtelijk gevoel en je kunt het gemakkelijk weer restylen als je zin hebt in iets anders. Ik maakte de fout om met een hype mee te gaan en mijn woonkamer met bloemetjesbehang op te leuken. Dat was zeker geen succes en ik kon mijn stijl er niet in vinden. Ik hou van pastel en combineer graag oud met nieuw.

Facebook & Blog

Facebook.com/mamalogisch

Annlies blogt op Mamalogisch.nl, ze schreef een leuke blog over deze binnenkijker.

Bron: Flair 13 – 2015. Tekst: Dieuwertje Rijlaarsdam. Fotografie: Margriet Hoekstra. Styling: Ghislaine van Delden. Shopping: Marlies Huisman.