Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een glanzende badkamer met dit keukenhulpje

Een glanzende badkamer met dit keukenhulpje

Een glanzende badkamer met dit keukenhulpje

Een glanzende badkamer? Gebruik hiervoor glansspoelmiddel voor de vaatwasser, het doet namelijk wonderen voor de tegels en de douchewand.

Glansspoelmiddel

Neem af en toe de tegeltjes en de douchewand af met wat water en een flinke scheut glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Dit zorgt ervoor dat er geen druppels achterblijven op het oppervlak én (het allerleukste) hoeven we de badkamer minder vaak schoon te maken. Dat komt door het laagje dat het glansspoelmiddel achterlaat op het oppervlak. Handig!

Glanzende badkamer

Flair verzamelde nog een paar slimme tips voor een glanzende badkamer.

  • Zijn de voegen vies? Deze kun je schoonmaken door water met een beetje bleekmiddel te mengen. Pak nu een oude tandenborstel en wrijf hiermee de voegen schoon. Dit helpt overigens ook bij schimmels.
  • Doe een beetje wasverzachter in een emmer met lauw warm water, bijvoorbeeld 5 liter water bij 2 grote eetlepels wasverzachter. Een doekje erin en soppen maar! De badkamertegels zullen blinken als nooit tevoren. Na het soppen alleen nog even opdrogen en nawrijven. Succes gegarandeerd.
  • Heb je lichte krasjes of strepen in de badkuip? Doe een beetje tandpasta op een doekje en poets er goed overheen. De kleine oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  • Heb je een glazen douchewand? Schrob deze goed in met anti-roos shampoo en spoel het daarna goed af. De zeepresten en de kalk gaan er zo vanaf.

 

Lees ook: Zo voorkom je vieze vuilnisbakgeuren!

Heb jij nog een handige schoonmaaktip voor een glanzende badkamer? Deel ze met ons!