Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nieuw ‘GTST’-gezicht: Meerdijk is binnenkort weer een héél knappe inwoner rijker

Nieuw ‘GTST’-gezicht: Meerdijk is binnenkort weer een héél knappe inwoner rijker

Nieuw ‘GTST’-gezicht: Meerdijk is binnenkort weer een héél knappe inwoner rijker

Terwijl geliefde personages afscheid nemen van ‘GTST’, keren er ook oude bekenden terug én voegen zich nieuwe gezichten toe aan de cast. De nieuwste aanwinst is de 43-jarige acteur Edwin Jonker, die in de huid gaat kruipen van zakenman Richard van Nooten.

Edwin Jonker in ‘GTST’

Meerdijk krijgt er een wel héél aantrekkelijke inwoner bij. Van de buitenkant dan in ieder geval, want zijn intenties zijn niet allemaal even goed. “Richard van Nooten is een harde zakenman. Hij is kunsthandelaar”, vertelt Jonker zelf over zijn rol. “Het is jongen van het snelle geld. Hij gaat over lijken, om het zo maar te zeggen.”

Conflict met Ludo

Veel meer kan Edwin nog niet verklappen over zijn rol als Richard, maar hij licht nog wel een klein tipje van de sluier op. “Hij komt in een zakelijk conflict met Ludo. Die proberen elkaar af te troeven bij een kunstobject. Dat loopt helemaal uit de hand. Die gaan hard tegen hard.”

Uitdaging

Edwin heeft geen moment getwijfeld toen hij gevraagd werd voor de rol in GTST. Hij keek namelijk als klein jongetje weleens naar de soap. Jonker: “Ik dacht: dit wil ik doen. Dit lijkt me een hele uitdaging.” Vanaf maandag is de acteur voor Videoland-kijkers al te zien in de serie; fans die Goede tijden, slechte tijden via RTL4 volgen moeten nog een weekje geduld hebben.

Kunstwereld

In de eerste beelden van Edwin in GTST zien we hem bellen met Ludo (Erik de Vogel). “Veel plezier met La Absence. We komen elkaar vast wel weer tegen”, horen we hem zeggen tegen de kunstliefhebber. Het betekent dus dat we nog wel even in de art vibes blijven hangen in de soap, na alle ophef over het werk Lord Kingsley at Milton Manor.

De tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Richard van Noten komt Meerdijk onveilig maken. #rtlboulevard #gtst

Een bericht gedeeld door RTLBoulevard (@rtlboulevard) op

Warm welkom

Jonker, die vorig jaar de rol van Jezus vertolkte in The Passion, werd heel goed ontvangen in Meerdijk. “Ik kreeg een rondleiding, ik kreeg een eigen postvakje, een eigen kleedkamer”, vertelde hij zondag in RTL Boulevard.” Dus ik had wel een goed gevoel op de set ja.”

Coronacrisis

De soap wordt sinds vorige week maandag nog maar vier dagen per week uitgezonden. Aanleiding is de huidige opnamestop vanwege de coronacrisis. Een begrijpelijke beslissing, vindt Jonker. “Op een gegeven moment was het ook niet houdbaar. Hoe wil je anderhalve meter van elkaar afstaan op de set? Dingen herschrijven. Dat gaat op den duur ten koste van de kwaliteit en dan moet je gewoon stoppen.”

Lees ook
Fingers crossed: makers ‘GTST’ reageren op gerucht vervroegd einde zónder zomercliff

Niet eerder van de buis?

Waar het gerucht ging dat het dertigste seizoen van GTST eerder én zonder zomercliff zou moeten stoppen door de aangescherpte maatregelen omtrent het virus, is dat volgens de soapmakers te voorbarig om dat nu al te zeggen. “Het klopt dat de opnames momenteel stil liggen en we half mei door de voorraad heen zijn”, aldus een woordvoerder eerder in De Telegraaf. “Daartoe hadden we zelf al besloten na het dringende advies van de regering om anderhalve meter afstand te houden. Tijdens de opnames van GTST is dat simpelweg niet te doen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@ewmagazinenl @frankruiterphotographer #elsevier #interview #purpose #actor #photooftheday

Een bericht gedeeld door Edwin Jonker (@edwin_jonker) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Easy like sunday Morning. @roeltjevdsb #photography #portrait #photooftheday

Een bericht gedeeld door Edwin Jonker (@edwin_jonker) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, RTL Boulevard | Beeld: RTL, Instagram