Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Te dikke billen, een te dure kringloop en influencer-schaamte in ‘Echte Gooische Moeders’

Te dikke billen, een te dure kringloop en influencer-schaamte in ‘Echte Gooische Moeders’

Thuis & wonen
Te dikke billen, een te dure kringloop en influencer-schaamte in ‘Echte Gooische Moeders’

De zon schijnt, we weten dat we kerst waarschijnlijk minder eenzaam door hoeven te brengen dan we vreesden én er staat een gloednieuwe ‘Echte Gooische Moeders’ op Videoland. Al met al nu al een topdag. Met name dat laatste onderwerp is weer genieten geblazen, met wederom een hoop Gooisch gegil en geneuzel, maar – je verwacht het haast niet – óók serieuze gesprekken. We vatten de boel, waarin de rode draad deze week ‘onzekerheid’ lijkt, vast weer even fijn voor je samen.

Verkeerd zelfbeeld

Hoewel Pauline en Bo qua influencer-schaamte helemaal op één lijn zitten, houden ze er qua uiterlijk andere meningen op na. Terwijl Pauline verkondigt dat Bo “de allermooiste, ronde, bijna Antilliaanse billen” heeft, zien we een turboslanke, strakke Bo met wespentaille op een fitnessapparaat liggen. We zijn het roerend eens met Pauline, maar Bo lijkt een iets ander beeld van zichzelf te hebben.

Hangbuikzwijn

“Ik vind dat ik een ontzettend dikke reet heb. Ik heb niet meer het lijf wat ik vroeger had. Ja, je hebt gewoon drie zwangerschappen gehad, dus kom op. En dan zeggen mensen, ‘o, wat zie je er weer goed uit’, maar als ik zelf in m’n nakie voor de spiegel sta, dan denk ik: oooh, ik moet nog wel even aan de bak”, aldus Bo. Maar goed, Pauline, die er naar ons idee gewoon prachtig uitziet, kan er ook wat van. Zo noemt zichzelf een “hangbuikzwijn” met een “uitgezakte buik, uitgezakte blaas en uitgezakten tiet’n”.

Litteken van heup tot heup

Kimberly zet dat vervolgens even in perspectief. We zien haar met haar beste vriendin Meghann naar een lingeriewinkel gaan, waar ze een stukje van zichzelf blootgeeft waar ze zich voor schaamt: het litteken van haar buikwandcorrectie. De Gooische brunette kwam tijdens haar zwangerschap maar liefst dertig kilo aan. “Ik woog op het laatst tachtig kilo, dat is natuurlijk veel te veel voor iemand van 1,50 meter. Na de bevalling was mijn lichaam een in elkaar gezakt stuk vel”, vertelt Kimberly, die anderhalf jaar later koos voor een buikwandcorrectie. “Ik ben tevreden over het eindresultaat, maar ik vind het moeilijk om naar mezelf te kijken. Ik zie gewoon een litteken van heup tot heup.” Haar vriendin oppert om het weg te laten laseren, maar tough cookie Kimberly probeert het gewoon te accepteren. “Dit ben ik.”

Prijzige troep

Ondertussen houdt de hoogzwangere Florine zich bezig met luchtigere materie. Nu ze nog niet druk in de weer is met een kind, probeert ze zoveel mogelijk leuke dingen “voor zichzelf” te doen. Zoals het maken van “artistieke stippelkunstwerkjes: genaamd ‘Iberigional art’, een Ibiza-versie van Aberigional-kunst. Ze sleept haar zusje Amber mee naar een kringloopwinkel om objecten te vinden die ze kan “bestippelen”. De buit valt alleen wat tegen. “Wat een dure kringloop. Vijfenvijftig euro voor zo’n klein kutkastje. Je kunt wel merken dat je in een Gooische kringloop bent.”

Mama zijn is geen kattenpis

Ook Leslie komt nog voorbij deze aflevering, degene die echt voor meer diepgang zorgt in het programma. Ze zit het minst goed in haar vel van alle meiden, maar geeft zich tegelijkertijd het meest bloot. Tijdens een sessie frequentietherapie vertelt ze het lastig te vinden dat iedereen het moederschap alleen maar als een groot feest beschrijft en niemand praat over dat het echt niet altijd makkelijk is. In tranen vertelt ze: “Ik ben heel bang dat mensen een mening over me hebben, dat ik het niet goed doe als moeder. Dat mensen niet snappen waarom ik me zo voel, terwijl ik net moeder ben.” Ook zegt ze te worstelen met het feit dat ze het lastig vindt om met haar vier vriendinnen samen te zijn. “In kleine gezelschappen gaat het wel, maar zodra ik met die vijf meiden ben en alle hectiek eromheen… Het zijn echt m’n vriendinnen, maar toch stort ik helemaal in”, aldus de onzekere Leslie.

Nét een getrouwd stel. O, wacht…

Toch zien we bij Pauline dat niet alles altijd alleen maar koek en ei is. Als ze zich voorbereid op een vriendinnenweekend Maastricht, werkt man Harmen (inclusief kater) haar mega op de zenuwen. Terwijl zij alles zo goed en gestructureerd mogelijk probeert achter te laten, laat hij doorschemeren toch wel zijn eigen plan te trekken als ze weg is. Wat volgt is een hoop (enigszins hilarisch) gesneer:

Hij: “Vier á vijf A4-tjes vol gekliederd met wat ik moet doen. Het lijkt wel een grap.”

Zij: “Ons hele huwelijk is een grap.”

Hij: “Je doet alsof ik één of andere gek ben, alsof ik geen kinderen heb.”

Zij: “Nou, zo gedraag je je soms wel”.

Pannenkoek

En als Harmen de kids alvast vertelt dat ze “allemaal leuke dingen gaan doen en pannenkoeken gaan eten”, is Pauline er helemaal klaar mee. “Réte irritant. ‘Ja jongens, dan gaan we lekker pannenkoeken eten, laat opblijven en alles doen wat normaal van mama niet mag.’ Waarom?! Het leven gaat gewoon door. Als hij met z’n vrienden gaat skiën, ga ik toch ook niet de hele week pannenkoeken eten? Wat een pannenkoek.”

Lees ook:
‘Echte Gooische Moeders’ Florine Hofstee geeft uitleg over ‘bijzondere’ tweede naam zoontje

Meer moeder-tv!

Behalve dat we nu zin hebben in pannenkoeken, kijken we ook al smachtend uit naar volgende week. Aan het einde van deze uitzending was te zien hoe de dames in een privévliegtuig (en Leslie met haar vliegangst in een taxi) koers zetten naar Maastricht om daar de boel onveilig te maken. De preview toont drank, tranen, lekker eten en Bo die doet alsof ze aan de andere kant van de wereld zit en geen Limburgs accent maar Chinees moet ontcijferen. Dat belooft weer een heerlijk half uurtje te worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Videoland | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee