Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers gieren het uit om uitspraken in reality-reünie ‘Echte Gooische Moeders’: ‘Veeg me op!’

Kijkers gieren het uit om uitspraken in reality-reünie ‘Echte Gooische Moeders’: ‘Veeg me op!’

Thuis & wonen
Kijkers gieren het uit om uitspraken in reality-reünie ‘Echte Gooische Moeders’: ‘Veeg me op!’

Een klassieke quote in het genre ‘reality’: ‘Mijn vader zegt altijd, beter verwend dan verwaarloosd’. Uiteraard hebben we die te danken ‘echt Gooisch meisje’ Pauline Wingelaar, die we in 2008 leerden kennen. Twaalf jaar later is de hilarische blondine samen met haar vier vriendinnen Bo, Leslie, Kimberly en Florine terug op de buis in ‘Echte Gooische Moeders’. In al die jaren is er veel veranderd, maar de humor en zalig verwaande uitspraken zijn nog als vanouds. Genieten, dus.

Kippi-Wan

Nog zo’n tekst waar we in 2008 om moesten gieren: “Ik denk dat ik echt in mijn handen mag klappen dat ik hier in een hartstikke mooie omgeving woon”, aldus de geadopteerde Kimberly. Klappen. KLAPPEN. Geweldig toch? Kimberly zorgt ook in de nieuwe show, waarvan woensdag de eerste aflevering op Videoland verscheen, voor hilariteit. Zo laat ze haar zoontje haar mascara opdoen en blijkt dat ze “sjieke” kippen heeft, waarvan er één ‘Kippi-Wan’ heet. Deze naam zal bij fans van de Linda de Mol-serie Gooische Vrouwen vást een belletje doen rinkelen.

Kaplaarzen

Ook mooi: Kimberly zet dol te zien op “het boerderijleven”. “Mensen zullen niet snel denken dat ik echt ook hou van kaplaarzen aan, haar omhoog en dan lekker in de tuin werken”, aldus de brunette. Het volgende shot: Kimberly stapt met haar tien centimeter hoge hakken uit de kippenren.

Arbeiderswoning

Ook Florine, hoogzwanger en voor de liefde naar Haarlem verhuisd, doet haar Gooise imago eer aan. Zo zegt ze wanneer bij haar introductie: “Ons huis in Haarlem is eigenlijk best een normaal huis. Je zou het zelfs een… arbeiderswoning kunnen noemen”. Ook het feit dat op haar zolder zo’n tweehonderd jassen liggen en het plek maken voor een baby een mission impossible lijkt – “misschien kunnen we een huis op Ibiza kopen en daar mijn zomerkleding opslaan – is typisch (en lollig).

De Rolls Royce onder de bakfietsen

Bo, inmiddels (huis)moeder van drie kinderen en nog altijd woonachtig in Het Gooi, kan er ook wat van. Eerst: “Ik vind het oprecht heel zwaar om met de kindjes thuis te zijn.” Dan komt er een nanny in beeld en zegt ze: “Ze is mijn steun en toeverlaat en helpt me in de huishouding. Ze doet bijvoorbeeld al anderhalf jaar de was. Heel luxe.” Bo, totally living our dream, haha. Haar praatje over haar luxe vervoersmiddel om de kinderen mee naar school te brengen, is ook top. “De bakfiets die wij hebben noemen ze ook wel de Rolls Royce onder de bakfietsen. Je kunt er wel bijna een auto van kopen, want ze zijn prijzig, maar het is wel een heel fijn ding.” Ja, en da’s natuurlijk het allerbelangrijkst.

Varkenssnuitjes

Uiteraard spant Pauline, in 2008 ook al het opvallendste personage uit de serie, de kroon. Ze slingert er de ene na de andere hilarische uitspraak uit, die kijkers krom doen liggen van het lachen. In de trailer horen we haar in een winkel al zeggen “Eerlijk en duurzaam. Alles wat wij niet zijn” en de show is amper begonnen of we leren al dat Gooische opvoeding gewoon “omkoping van je kinderen” inhoudt. Verder roept ze bij de kapper dat ze als ze ooit moeder mag worden van een derde, ze daarna best haar borsten zou willen laten doen. Als Leslie opmerkt dat ze “toch hele mooie borsten heeft”, volgt de onvergetelijke tekst: “Nee, theezakjes! Ik had vroeger varkenssnuitjes die lekker naar de zon keken en nu snuffelen ze in het zand”. Het feit dat ze negen kilo wil afvallen en goed op de lijn let, levert ook prachtzinnen op. “Water. Vroeger zei ik, daar neuken vissen in. Nu mag ik alleen maar dat”, aldus Pauline tijdens het lunchen met “een bisque’je” op een terras.

Lees ook
‘Echte Gooische Moeders’ nieuwste realityhit op Videoland: ‘Nét als vroeger, maar met iets minder rosé’

Gooisch genieten

Twitter geniet weer met volle teugen van de meiden turned vrouwen. “Zo leuk, ik keek als meisje naar Echte Gooische Meisjes en nu kijk ik als moeder naar Echte Gooische Moeders“, klinkt het onder mee. Ook wordt gehoopt dat de reeks, waarvan nu wekelijks een nieuwe aflevering verschijnt op Videoland, snel op RTL4 zal worden uitgezonden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot volgende week! Om af te sluiten in deze prijzige (feest)maanden nog een fijne oneliner van Bo: “Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel handig als je het hebt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Videoland | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee